6 jednostavnih ideja

Ovo su trikovi zbog kojih će vaš mali stan zablistati

 

Ukoliko živite u garsonijeri ili jednosobnom stanu, možda mislite da zbog nedostatka prostora ne možete svoj dom urediti onako kako želite. No manjak prostora nikako ne bi trebao utjecati na to da vaš stan dobro ne izgleda. Danas vam donosimo nekoliko zanimljivih trikova koji vam mogu pomoći kako da uredite svoj dom, da on bude funkcionalan i da lijepo izgleda. Ovo su neke ideje koje vam možda nedostaju da bi vaš dom izgledao savršeno.

1. Koliki god da je malen vaš interijer, uvijek možete napraviti mini predsoblje koje će biti prekrasno uređeno. Svima treba mjesto za ostavljanje cipela, torbi i ključeva.

2. Bez obzira na to što nemate odvojenu spavaću sobu, spavaći dio uvijek vizualno odvojite od ostatka interijera. Obojite dio zida uz krevet nekom drukčijom bojom ili jednostavno dio za spavanje uredite u nekom drugom stilu.

3. Blagovaonicu kao i hodnik ne morate izostaviti ako nemate za nju posebnu prostoriju. Kutak za blagovanje možete napraviti u bilo kojem dijelu svojeg doma želite li organizirati večeru za svoje prijatelje. Ovdje se možete poslužiti rasklopnim komadima namještaja koje jednostavno uklonite kad ih ne koristite da vam ne zauzimaju mjesto.

4. U malom interijeru jednostavno morate razmišljati drugačije. Tako na police osim knjiga možete smjestiti primjerice mini bar ili neka kuhinjska pomagala koja često ne koristite.

5. Mali stan mora biti uredan. Ako vam nedostoje prostora, nered vam nikako neće pomoći. Neka bude sve na svojem mjestu i odmah će vaš prostor izgledati veći i prozračniji. Nabacane nepotrebne stvari nemaju nikakvu funkciju, posebno u malom prostoru.

6. Funkcionalnim rasporedom kao na primjeru na slici, možete u svom interijeru napraviti dovoljno mjesta za sve što vam treba. Izvucite maksimum od svog prostora i prije svega razmislite o komadima namještaja koji vam nisu prikladni za mali prostor. Velika udobna sofa koja zauzima poladnevne sobe i nije najbolje rješenje za garsonijeru.

Izvor: mydomaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:41