ULAZNI PROSTOR: SAVJETI ZA UREĐENJE

Pet odličnih ideja za uređenje predsoblja u vašem domu

 Trendir
 

Bez obzira na to živite li u svom domu već dugi niz godina, tek ste ga kupili ili o tome samo još razmišljate, predsoblje je prostorija u domu koja gotovo uvijek prođe nezapaženo. Naime, često vlasnici kuća ili stanova predsoblje uopće ne dekoriraju, a itekako bi trebali. Predsoblje je doslovno 'uvod' u vaš dom, to je prvo što će vaši gosti vidjeti kada uđu u vaš životni prostor. Zbog toga naročito volimo ideju o istinskom stvaranju prostora koji omogućuje vašoj osobnosti da zasja u punom sjaju, a evo kako ga stvoriti.

Ako stvarno želite pokušati s velikim promjenama, razmislite o prostirci životinjskog printa i uparite je s neutralnim nijansama koje obuhvaćaju cjelokupnu sobu ili pak, recimo, stepenište.

1. Životinjski print

Kad je riječ o pronalaženju odgovarajućeg uzorka za vašw predsoblje, uzmite u obzir i koliki dio prostora želite obuhvatiti. Nakon što ste to odlučili razmislite o upotrebi uzorka koji privlači pažnju, poput životinjskog printa.

Upotrijebite dekorativnu tapetu s nizom različitih boja kako bi se u predsoblju stvorio višedimenzionalni osjećaj.

2. Tapete s uzorkom

Ne bojte se stavljanja tapeta u predsoblju. To je izvrsno mjesto u domu za kreativnost i donošenje što više različitih uzoraka u životni prostor. Ako odlučite unijeti što zanimljiviju pozadinu, razmislite o tome da u sobi stvorite isti stil i boju kao što je omogućeno. Slobodno riskirajte s uzorcima, kao i teksturama te obuhvatite sobu u cjelini. Unesite zabavne detalje kako biste dodali mrvicu šarmantne privlačnosti i 'obogatili' čitavi prostor.

Sa crnom i bijelom bojom u interijerima uistinu se ne može pogriješiti. Postoji klasična privlačnost koja ima crno-bijeli uzorak, a zahvaljujući njemu svako predsoblje izgleda elegantno.

3. Crno-bijela klasika

Ponekad je klasičan stil uređenja najbolja opcija, pogotovo ako u vašem domu prevladavaju elementi koji pristaju ovoj, uvijek dobitnoj crno-bijeloj kombinaciji u prostoru. U ovom slučaju riječ je o crno-bijelim pločicama na podu koje izgleda sjajno, a ujedno sasvim jednostavno.

Ova divna, smaragdno zelenu pozadina savršeno će izgledati u elegantnom predsoblju. Ako ju još uskladite s udobnom ležaljkom u istoj nijansi, možete biti sigurni da će dobiveni rezultat izgledati sjajno.

4. Tamnozelena kao dašak luksuza

Ako želite postići što luksuzniji efekt u svome domu, biranje smaragdne nijanse zelene boje pravi je put. Naime, to je jedna od onih nijansi koje se u svakom prostoru čine luksuznim i skupim odabirom, a samim time će i vaše predsoblje izgledati glamuroznije. Osim toga, iako nećete potrošiti mnogo novca na uređenje, vaš će dom svejedno izgledati luksuzno i moderno.

Jednostavna klupa za sjedenje dodatno će poboljšati pristup u vašem predsoblju i pritom mu pružiti onaj dekorativni učinak koji je svakom prostoru, pa tako i ovom itekako potreban. Sve se bazira na tome da se u presoblju osjećate dobro svaki put kad uđete u njega.

5. Postavite klupicu za sjedenje

Klupa u predsoblju ili hodniku uvijek je savršeno funkcionalno rješenje, ali i dekoracija koja će privlačiti pažnju gostiju već na samom ulazu u vaš dom. Naime, vaše predsoblje tako će u samo nekoliko trenutaka postati odličan prostor za dodatna sjedala. Za one koji možda ne žele dodati previše ukrasnih predmeta, preostaje minimalan pristup - najobičnija drvena klupica.

Izvor i foto: Trendir.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 08:16