SAVJETI ZA UREĐENJE PROSTORA

Pet styling trikova za stvaranje što boljeg dojma u vašem domu

Pogledajte koji su to savjeti zahvaljujući kojima ćete brzo i jednostavno popraviti dojam u vašem domu!

I baš kao što je prvi dojam važan prilikom upoznavanja drugih lljudi, ista je stvar i kada govorimo o interijerima. Tek nekoliko sekundi u prostoru mogu odrediti naše mišljenje i osjećaje, čak i ako toga na samom početku uopće nismo svjesni. Kako bismo vam pomogli da se vaši gosti što bolje osjećaju u vašem domu, ali jednako tako i vi sami, donosimo vam nekoliko styling trikova za stvaranje što boljeg prvog dojma.

1. Sve je u detaljima

Iako vam se možda čini da detalji u interijeri nisu važno, varate se! Jesu, itekako. Naime, suveniri s putovanja, omiljene fotografije koje vas vežu uz najljepše uspomene, biljke i ostalo cvijeće, dekorativni jastučići... Sve su to stvari u vašem domu koje pridonose stvaranju dojma. Pokušajte pronaći komade namještaja, umjetnička djela i ostale dekorativne elemente kako biste prekinuli monotoniju u interijeru te tako doprinijeli impresivnom ambijentu u svome domu.

2. Iskoristite 'prazna' mjesta u prostoru

Neke dijelove prostorija često nesvjesno zaboravljamo, ali njihov manjak itekako utječe na stvaranje dobrog prvog dojma. Izaberite nekoliko mjesta u vašem domu koja su prazna te ih ukrasite cvijećem, stolićem za kavu ili nekim drugim dekorativnim elementom. Najljepši ukrasi u domu su upravo oni koji pričaju 'priču za sebe' i oni koji na neki način izražavaju vašu osobnost, kakva god ona bila. Ipak, pripazite da se dekorativni dodaci uklapaju u stil uređenja.

3. Stvorite osobnu 'priču' u interijeru

Pokušajte uređenjem svoga stana stvoriti određenu 'priču' u prostoru. Ako se nastojite bazirati na mediteranski stil uređenja, uredite svoj dom tako da se već pri samom ulasku u stan ili kuću osjeti mediteranski štih. Isto vrijedi i za sve ostale stilove, važno je da svojim gostima na suptila način ispričate nešto o sebi.

4. Prirodni materijali su uvijek in

Mnogi dizajneri interijera ističu da prirodni materijali u domu, a naročito kvalitetno drvo, stvaraju ugodnu atmosferu i bolji dojam. Osim toga, drvo je odličan materijal koji se savršeno uklapa u većinu stilova uređenja te nikad ne izlazi iz mode. Ako odaberete prirodne materijale u svome domu, možete biti sigurni da nećete pogriješiti. Osim drveta, tu je i uvijek omiljeni kamen.

5. Ne bojte se kombiniranja

Znamo da često govorimo o usklađivanju namještaja, materijala i boja, ali monotonija u prostoru nikome nije zanimljiva. Upravo zboog toga, bolji će prvi dojam stvoriti kombiniranje različitih elemenata u interijeru. Nemojte se bojati kombinirati, odnosno usklađivati nekoliko različitih boja i komada namještaja, ali pazite da ne pretjerate!

Foto: Living4media, Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:17