ISTRAŽIVANJE

PINTEREST IZVJEŠTAJ Evo koji je najidealniji mjesec za preuređivanje interijera

Obično je siječanj mjesec velikih odluka i još većih životnih promjena. Upravo zato bismo očekivali da je to ujedno mjesec kada se najviše ljudi odlučuje na preuređivanje interijera. Međutim Pinterestovo istraživanje govori drugačije.

Pinterest je objavio rezultat svog istraživanja o preuređivanju interijera. Najveći broj ispitanika vjeruje kako je baš rujan najidealniji mjesec za promjene u interijeru, i to čak njih 38%.

Ova činjenica zapravo i ne čudi, budući da je baš rujan mjesec kada u trgovine dolaze nove kolekcije, a mi se ponovno s odmora vraćamo u svakodnevnicu koju čine obaveze i općenito način života koji živimo većinu godine. Stoga nije ni čudo da smo se zaželjeli onog "svježeg početka". Kao kada smo prije na početku školske godine s puno entuzijazma kupovali nove bilježnice i donosili odluke kako ćemo ih zadržati lijepima cijelu školsku godinu.

Također, 37% ispitanika izjavilo je kako nakon ljeta osjećaju intenzivnu potrebu odvojiti vrijeme za sebe. To vrijeme za sebe, kaže njih 51%, između ostalog uključuje i veliko pospremanje i rješavanje stvari koje im više nisu potrebne.

Osim toga, čak 30% ispitanika izjavilo je kako bi voljeli u rujnu osvježiti boju zidova nekih prostorija u stanu, 22% njih planira neki popravak u stanu, a 16% ispitanika razmišlja o kupnji novog namještaja.

Zašto rujan?

Iako rujan djeluje pomalo depresivno ako u obzit uzmemo činjenicu da označava kraj bezbrižnog ljeta, a označava početak prvih jesenjih kiša, školske i akademske godine i ponovnog vraćanja u rutinu u kojoj smo gotovo cijelu godinu, ipak postoje neki faktori koji nas inspiriraju. Ljetovanje je jedna od aktivnsoti koja nas izbacuje iz zone komfora i, htjeli mi to ili ne, naš mozak je i više nego spreman za nova iskustva i nove ideje. Osim toga, trgovine su u rujnu prepune novih kolekcija koje nas svjesno ili nesvjesno inspiriraju. Tijekom svoj dosadašnjeg životnog vijeka obrazovni sustav nas je naučio da je rujan uvijek neki novi početak tako da i to ide u prilog rujnu kao idealnom mjesecu za preuređenje interijera.

Izvor: idealhome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:38