Ne crvenite se

I kvalitetni ručnici nakon nekog vremena izgube sposobnost upijanja: ovo je znak da trebate nove

 NATHAPHAT/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Pitate li se ponekad kada je pravo vrijeme da bacite stare ručnike i nabavite nove?

Ponekad je jako teško pratiti kada sve moramo mijenjati proizvode za kućanstvo počevši od kuhinjskih krpa pa do jastuka, posteljine, a posebno kada su u pitanju ručnici. Vjerojatno ste bar jednom sudjelovali u raspravi koliko često treba prati ručnike, a nisu neobične i one rasprave koliko često ih trebamo zamijeniti novima.

image
GETTY IMAGES/ISTOCK

Većina nas smatra da s obzirom da ih često peremo da su jedni od sigurnijih proizvoda, pa ih zapravo ni ne mijenjamo dok se ne rasparaju ili postanu u potpunosti otrcani. Ali to zapravo nije pravi pristup i ručnike bi trebali mijenjati puno češće nego mi to mislimo. Točnije, kako kažu stručnjaci, svake dvije godine.

image
TASHKA2000/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kao što smo naveli osim što se ručnici nakon nekog vremena pohabaju i pokidaju, oni nakon dvije godine gube sposbnost upijanja, što je definitivno konačni znak da je došlo vrijeme da ih promijenimo.

image
LUMENST/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Naravno, ne trebamo ovo pravilo shvatiti jednako za sve ručnike. Ovisno o materijalu i kvaliteti neki ručnici mogu trajati znatno duže. Učestalo pranje, uporaba i toplina s vremenom će opteretiti vlakna vašeg ručnika što će na kraju dovesti do toga da postane krut i manje ugodan za upotrebu. Stručnjaci preporučuju da je najbolje odlučiti se za ručnike od prirodnih materijala poput pamuka jer su se oni pokazali kao najdugotrajniji.

image
SONJA RACHBAUER/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Jednom kad se odlučite zamjeniti vaše ručnike ne morate ih baciti u smeće. Razmislite o njihovoj novoj svrsi, a koja ne uključuje brisanje vaše tijela.

image
NYNKE VAN HOLTEN /GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Možete ih naprimjer darovati u obližnje sklonište za napuštene životinje ili ih možete prenamjeniti u krpu za čišćenje poda, a ako imate nekog kućnog ljubimca stari ručnici vam mogu poslužiti da njih obrišete nakon kupanja ili šetnje po kiši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:39