NOGE U MORU, A NE RUKE U VODI

Pojednostavite pranje posuđa u samo 3 koraka

 

Otišli ste na odmor s obitelji ili prijateljima i, ako sami pripremate hranu, sigurno se svaki dan dogovarate čiji je red na to da provede pola sata za sudoperom kako bi oprao sve tanjure i čaše. Iako to nije loše rješenje, postoji još jednostavnije. Donosimo vam tri koraka u koja si možete jednostavno optimizirati posao pranja suđa.

1. Smanjite korištenje posuđa za pripremu hrane

Na odmoru sigurno pripremate jednostavne obroke, koji uključuju dosta rezanja i što manje kuhanja. Ako ste osoba koja koristi mnoštvo zdjela i dasaka za rezanje kako bi pripremila jednu salatu, sada je vrijeme da tome stanete na kraj. Potrebne su vam samo jedna zdjela i daska za rezanje. U zdjelu odmah stavljajte sve namirnice i sve ih režite na istoj dasci. Dasku kasnije samo isperite, a salatu poslužite u zdjeli u kojoj ste je i pripremili.

Ako radite neko jelo prema receptu, prvo ga pročitajte cijelog kako biste unaprijed u glavi optimalno rasporedili posuđe koje vam je potrebno za pripremu. Dodatno, ako nešto pripremate u pećnici, u posudu u kojoj pečete stavite papir za pečenje kako biste kasnije mogli samo isprati posudu.

2. Napravite ljetni raspored korištenja posuđa

Svima dodijelite čašu, tanjur, šalicu i pribor za jelo. Možda ne zvuči kao najbolja ideja, ali ako se ne možete dogovoriti oko pranja posuđa, ovo je najjednostavniji način. Također, spriječit ćete one situacije u kojima zaboravite koja je vaša čaša, pa uzmete novu i tako nekoliko puta dok se u sudoperu ne stvori više njih.

3. Pametno perite posuđe

Kada ste smanjili količinu posuđa koju trebate oprati, vrijeme je za posljednji korak - pranje onih nekoliko komada posuđa koji su vam ostali. Nakon obroka namočite posuđe u vrućoj vodi u velikoj plastičnoj zdjeli. To će masnoće učiniti jednostavnijima i brže ćete ih očistiti sa spužvom i deterdžentom. I naravno, nemojte trošiti vrijeme na brisanje posuđa, samo ga pustite da se osuši.

DODATAN SAVJET: Što s blenderima?

Jednostavno obožavamo raditi zdrave osvježavajuće voćne napitke tijekom ljeta ali kasnije može biti prava mala noćna mora očistiti blender. Umjesto da ga rastavljate i dio po dio perete sa spužvom, jednostavno u njega ulijte vruću vodu i malo deterdženta te ga uključite. Nakon toga ga isperite i ostavite s ostatkom posuđa da se osuši na zraku.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 23:26