uradi sam

Pomoću biljaka ukrasite pamučne ubruse ili stolnjak

Biljni uzorci popularni su ukras u domu te ih pronalazimo na tapetama i presvlakama namještaja, u zidnim galerijama i u obliku živih biljaka. Zelenilo nadahnjuje brojne dizajnere pa zašto ne bi i vas? Donosimo vam novi "uradi sam" projekt za koji vam treba lijepo lišće, pamučna tkanina za stolnjak ili ubruse i boja za tkaninu i malo prakse kako biste napravili jedinstvene uzorke. Pa pogledajte…


Potrebni materijali

Lijepo lišće
Ubrus - najbolje od 100% pamuka
Aluminijska folija
Papirnati ručnik
Boja za tkaninu
Spužvica
Kist s oštrom dlakom

Postupak

Pronađite list koji ima lijepu strukturu, kao što je list palme, paprati ili biljke s malim listovima.

Kako biste list izravnali, stavite ga u presavijeni komad papira i smjestite u knjigu. Zatvorenu knjigu stavite na barem 24 sata pod nešto teško kako bi se list biljke isprešao.

Spužvicom nanesite odabranu boju za tkaninu na jednu stranu izravnatog lista koji ste stavili na zaštitnu površinu kao što je aluminijska folija.

Temeljito i brzo premažite sve dijelove lista prije nego što se boja osuši.

Prislonite list na odabranu tkaninu i prekrijte papirnatim ručnikom.

Pritisnite list preko papira na svim dijelovima kako bi se list otisnuo na tkaninu. Ponovite postupak na više dijelova tkanine. Ako želite rustikalniji i izvorni otisak, pustite da se boja za tkaninu osuši i gotovi ste!

Ako vam se više sviđa grafički uzorak, uzmite kist i popunite pažljivo rupe u printu.

Kada se boja osuši, okrenite tkaninu i prijeđite glačalom preko nje kako bi toplina dodatno fiksirala boju. Sad ste zaista gotovi!

Izvor: La Crema
Foto: Amy Kim

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:42