SEZONA GODIŠNJIH ODMORA

Popis stvari koje trebate napraviti u domu prije odlaska na godišnji odmor

Odlazak na godišnji odmor trebao bi biti zabavna i opuštajuća aktivnost. Međutim, što kada odete od kuće i stalno imate osjećaj kao da ste nešto zaboravili? Moguće je da samo bespotrebno paničarite, a možda vas osjećaj ipak ne vara. Jeste li ugasili pećnicu? Jeste li ugasili peglu? A vodu? Kako biste spriječili taj neugodan osjećaj i zaustavili milijun pitanja koja će vas mučiti tijekom odmora, donosimo vam popis stvari koje trebate napraviti prije nego što krenete na putovanje. Spremite ga negdje pri ruci i uživajte na odmoru.

1. Fotografirajte pećnicu i peglu

Psiholozi kažu da možete napraviti duplu provjeru pećnice i pegle ali da će vam to stvoriti samo još veći osjećaj anksioznosti. Pogotovo ako to radite često, može vam se dogoditi da se jednom kada odete na put pitate jeste li zaista ugasili pećnicu ili vam je u sjećanju ostao samo neki od prošlih puta. Stoga fotografirajte pećnicu i peglu kao podsjetnik da ste se sjetili sve ugasiti.

2. Zatvorite vodu

Ako odlazite na dulje vrijeme, ugasite vodu. Ako vam iz slavine povremeno kapa voda ili ako vam se ponekad dogodi da curi iz vodokotlića, nemojte račune za vodi prepuštati slučaju, već jednostavno zatvorite vodu. Također, kako se ne biste vratili i osjetili mirise ustajale vode, prije nego što odlazite iz doma stavite malo sode bikarbone u odvode na sudoperu, umivaoniku, kadi te u WC školjku.

3. Zalijte biljke

Ne želite se vratiti s odmora i vidjeti vaše zelene ljubimce tužne i obješene. Zalijte biljke prije odlaska, a ako vas nema dulje vrijeme, zamolite neku osobu od povjerenja da svrati jednom i to učini umjesto vas. Ako možda imate biljke koje ste postavili preko balkona, možete zamoliti susjedu koja živi iznad vas da zalije i vaše biljke s balkona dok zalijeva svoje.

4. Platite račune

Na koliko dugo odlazite na godišnji odmor? Ako vas neće biti doma više od dva tjedna, platite račune kako vam se ne bi dogodilo da je dospijeće plaćanje – prošlo. Također, na odmoru ćete se toliko opustiti da se na povratku doma možda nećete niti sjećati koje ste račune platili, koje niste dok će vas u sandučiću već dočekati novi računi. Stoga odmah platite sve račune i budite bez briga.

5. Maknite stvari s balkona/terase

Ako živite u stanu i imate balkon, budite sigurni da ste unijeli sve stvari unutra. Znate i sami koliko je vrijeme promjenjivo zadnjih nekoliko godina i ne želite da vam kiša uništi vašu novu vanjsku garnituru za sjedenje. Osim toga, pobrinite se da na balkonu niste ostavili ništa plastično. Ako zrake sunca predugo griju plastični predmet, može doći i do požara.

Izvor: huffingtonpost.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:39