KADA BIJELA ZAVLADA INTERIJEROM

Postoje nijanse bijele boje, kako odabrati pravu?

 

Odabrati pravu bijelu za svoje zidove isprva se doima kao lak zadatak koji prerasta u pravi izazov kada shvatite koliko zapravo postoji nijansi te lijepe (ne)boje. Bijela boja ne mora biti dosadna niti bezlična. Štoviše, ona ima brojne pozitivne karakteristike koje pretvaraju naš dom u ugodan prostor za boravak, pogotovo kada njegovo uređenje gradimo postepeno unošenjem različitih materijala, tekstura i oblika. Zbog nje se cijeli prostor čini svjetlijim, a s obzirom na to da odbija sunčevu svjetlost bijela stvara iluziju većeg prostora. Odlična je osnova za sve stilove uređenja i njenom se primjenom u trenu osvježava prostor pa vam stoga predstavljamo tri popularne nijanse bijele koje vrijedi razmotriti

Intenzivna bijela

Iznimno čista bijela bez ikakvih žutih ili plavih podtonova, savršena je za stvaranje suvremenog izgleda vašeg prostora. Ona će razvedriti interijer i dati mu dojam luksuza. Intenzivna je i upečatljiva te doslovce bliješti pa je zato idealna za one prostorije u kojima nema mnogo svjetlosti. Primijeniti ju možete na zidove, obrube, stropove i dovratke, a izgledat će izvrsno i s vanjske strane vašeg doma. Odlično se slaže sa svim drvenim podnim materijalima, kao i s tepisima i pločicama.



Prirodna bijela

Prirodna bijela boja najsvjetlija je nijansa iz palete toplih bijelih sa žučkastim podtonom te je često i najpopularnija zato što se njenom primjenom dobiva tradicionalan izgled i stvara se podloga za klasično uređenje. Budući da je neutralna može se koristiti podjednako u prostorima s puno i s malo svjetla. Ova se nijansa dobro slaže s drvenim podovima tople boje, kao i s većinom pločica. Iznimka su pločice koje imaju hladne sive podtonove. Također se izvrsno slaže s većinom zelenih nijansi, kao i s mornarsko plavom. Prirodna bijela boja ističe arhitektonske elemente prostora, a na njoj će svako umjetničko djelo zaista zaživjeti.



Starinska bijela

Zaista klasičan odabir, predivna i topla bijela pomaže da se druge boje iskorištene u prostoru zaista istaknu. Primjenjiva je i na unutarnje i na vanjske prostore, a slaže se sa svim paletama materijala, od drva pa do mramora te čini prostor toplim i pozivajućim. Odlična je za male prostorije s malo svjetla ili za stvaranje bezvremenskog i elegantnog izgleda koji podsjeća na neke od starijih stilova uređenja. Uz nju će lijepo izgledati podovi tople smeđe boje drva, kao i većina pločica i tepiha. Iznimka su ponovno hladnije nijanse sive.



Izvor: Adore Mag

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 15:34