Glamurozni dojam bez muke

Povoljni materijali kojima možete urediti dom

 

U svijetu unutarnjeg uređenja doista ne nedostaje opcija, a s razvojem tehnologije na raspolaganju nam je sve veći raspon izvrsnih materijala koje možemo uključiti u svoj dom prilikom njegove izgradnje, ali i prilikom njegovog dekoriranja. Pritom vrijedi istaknuti da su nam često neke od najzanimljivijih mogućnosti ravno ispred nosa, a da toga nismo ni svjesni. Pogotovo uzmemo li u obzir da su neki od tih materijala zapravo iznimno povoljni, a mogu se iskoristiti u interijeru za dobivanje neočekivano glamuroznog dojma. Pogledajte u nastavku osam sirovih materijala koji mogu pozitivno promijeniti izgled vašeg doma!



Šperploča

Iako s tehničke strane uopće nije glamurozna, šperploča je zapravo zaista svestran materijal. Svaki od spojenih slojeva postavljen je pod kutom od 90 stupnjeva s obzirom na prethodni sloj kako bi se povećala izdržljivost materijala, a neparni broj slojeva smanjuje mogućnost savijanja. Ne samo ga izgleda privlačno, nego je i povoljna kao materijal, a šperploča može biti pametan izbor za izradu ugrađenih ormara i polica za djelić cijene koju biste platili za puno drvo.




Betonski blokovi

Beton je trenutno iznimno popularan materijal, pogotovo ako vam je privlačna njegova boja i tekstura i sviđa vam se industrijski stil uređenja. No, industrijski šarm vašem prostoru mogu dati i betonski blokovi, pogotovo ako ih ostavite izložene pogledima, umjesto da ih prebojite. Pomoću njih možete izraditi i atraktivne police, noćne ormariće i improvizirane stoliće za kavu!


Akustične ploče od drva

Iako se prvenstveno koriste zbog svojeg svojstva apsorpcije zvuka, akustične ploče od drva zapravo izgledaju zanimljivo u svom izvornom obliku! Perforacije na površini daju prostoru minimalistički i sitni uzorak koji izgleda posebno efektno.




Bakrene cijevi

Iako su tipično skuplje od cijevi izrađenih od manje dojmljivih materijala, još uvijek ne predstavljaju veliko ulaganje kada je riječ o manjim projektima uređenja poput izrade jednostavnih polica, visećih vješalica, držača za rasvjetu i sličnih detalja koji će biti dovoljni da svoje uređenje dignete na višu razinu.

Vosak

Za sjajni dojam koji podsjeća na vlažnu površinu upotrijebite vosak umjesto sjajnih boja! Vosak će vašu površinu zaštititi, a pritom će joj dati impresivan sjaj.



Pluto

Pluto više nije rezervirano samo za obavijesne ploče i podmetače! Površine od pluta mogu dodati zanimljivu teksturu podovima i zidovima u vašem prostoru!



Limovi

Dostupni u različitim oblicima s različitim značajkama, limovi vam mogu poslužiti za izradu vrata, prekrivanje zidova ili pak izradu gornje plohe upečatljivog stola ili stolića.



Perforirana drvena ploča za organizaciju

Česta pojava u garažama, drvena ploča s rupicama na koju se mogu vješati alati prerasla je u odličan dekorativni element koji će izgledati izvrsno i drugim prostorijama u stanu, pogotovo ako ju prebojite neočekivanom bojom ili ju postavite na veliku površinu u svom interijeru.

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:45