SVE JE U BOJAMA...

Pravila kod uređenja vašeg doma koja smijete prekršiti

Uređenje doma nikad nije jednostavan zadatak, a neka pravila uređenja (pogotovo kad je riječ o bojanju zidova) nekad biste čak i morali prekršiti

Bojanje zidova je trenutno najpopularnija 'uradi sam' aktivnost kod uređenja doma, a ako ste se odlučili za to, neka pravila sigurno znate i sami. Međutim, pravila su tu da se krše, a upravo je promjena 'tradicionalnih' načina bojanja zidova nešto što može osvježiti vaš interijer, bez obzira na to radi li se o dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kuhinji ili pak kupaonici.

1. Stropovi u domu ne moraju biti bijele boje

Ovo bi vas možda moglo šokirati, ali tko kaže da strop u vašem dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili blagovaonici obavezno mora biti bijele boje? Siva, ružičasta ili plava boja na stropu vašeg interijera osvježit će cijeli prostor i tako vaš dom učiniti posebnim. Zato se slobodno odvažite na ovu promjenu,sigurno nećete pogriješiti.

Foto: Apartment Therapy.com

2. Boja stepenica ne treba se uklapati

Samo zato jer većina stepenica u drugim domovima izgleda neutralno te se tako uklapa u ostatak interijera, ne znači da se i vi morate držati ovog 'nepisanog' pravila. Zašto ne biste napravli promjenu te stepenice (pogotovo ako su drvene) obojili u neku istaknutiju boju? Neka stepenice budu detalj koji će se isticati u prostoru.

3. Kombinirajte više boja na zidovima

Tko kaže da vaša spavaća soba mora biti u potpunosti bijela, plava ili ljubičasta kada govorimo o zidovima? Ili kuhinja? Zašto ne biste napravili promjenu te kombinirali više, naizgled vrlo različitih boja na zidu u jednoj prostoriji? Odvažite se na ovakvu promjenu i vjerujte nam da nećete pogriješiti.

Foto: Apartment Therapy.com

4. Ne morate izbjegavati crnu boju

Mnogi misle da je crna boja predramatična da bi prevladavala u iinterijeru. Međutim, to ne mora biti pravilo, pogotovo kad govorimo o prostoru veće kvadrature. Upravo suprotno, crna često doprinosti mistici i osjećaju glamura u prostoru.

Foto: Apartment Therapy.com, Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:59