BEZVREMENSKI SAVJETI

Pravila prema kojima bi Coco Chanel uredila svoj interijer

Slavna Coco Chanel bila je (i ostala) snažan autoritet za modu i ljepotu, stvarajući povijest sa svojim modnim kreacijama i inovacijama. Njezini savjeti o tome kako se izboriti za sebe i kako voditi život vrijedan divljenja još se rado koriste kao motivacija za životne promjene, pokazatelji ženske snage i čvrstoće karaktera. Njezin stil može se s lakoćom primijeniti i na uređenje, čime se stvara interijer karakterističan za Pariz i njegove stanovnike - jedinstven i elegantan. Donosimo vam sedam savjeta o uređenju interijera koje bi vam i sama Coco dala.

Ostanite vjerni sebi.

Što vaš dom govori o vama? Uređenje doma produžetak je vašeg osobnog stila i osobnosti vaše obitelji pa je tako važno da pri odabiru namještaja i ukrasa odabirete ono što vam se zaista sviđa i imate na umu kako će se to uklopiti u cjelokupni interijer. Kupujte predmete zbog kojih ćete se smiješiti dok boravite u svojem prostoru, nemojte pokleknuti naletu impulzivne kupnje!



Rasvjeta je ključ dobrog uređenja.

Loše postavljena rasvjeta može vaš neumoran rad na uređenju u tren oka pokvariti. Ili se neće dobro vidjeti svi predmeti koje ste s pažnjom birali, ili će bliješteća svjetla ubiti ugodnu atmosferu i učiniti uređenje oštrim i sterilnim. Od malih lampi do visećih lustera, odaberite svoju rasvjetu imajući na umu kako će izgledati u interijeru danju te kako će osvjetljavati prostor noću.


Refleksije čine prostor zanimljivim.

Površine koje se zrcale, kao što su ogledala, metalik predmeti ili kristalni lusteri, svojim reflektivnim djelovanjem prostoru dodaju pokret, svjetlost i dubinu pa ako u svoj interijer uvedete nekoliko takvih predmeta, nećete pogriješiti. Ogledala danas dolaze u maštovitim oblicima, a možete odabrati i raskošni okvir pa tako unijeti dodatnu eleganciju u svoj dom.

Kombinacijom crne u bijele ne možete pogriješiti.

Klasika se tako zove s razlogom. Kombinacija crne i bijele primjenjiva je doslovce u svakom interijeru i čini ga elegantnim bez mnogo truda. Ako niste skloni eksperimentiranju, držite se ove kombinacije za maksimalan učinak!



Cvjetni uzorci su zabavni.

Osim svježeg cvijeća koje uvijek unese život u prostoriju, nemojte se bojati cvjetnih uzoraka na zidovima i namještaju. Važno je da uzorak ne bude pretjeran, da boje budu decentne i nježne te da on ne zauzima preveliku površinu u interijeru kako ga ne bi zagušio.



Luksuz se skriva u detaljima.

Ne morate bankrotirati da biste svoj interijer pretvorili u vladavinu elegancije. Mali detalji poput lijepih bočica od parfema izloženih na policama, bogate teksture tkanina ili ukrasnih svijeća koje će svojim svjetlom uljepšati vaše večeri samo su neki od primjera kako malim stvarima možete učiniti velike promjene.



Držite se jedne palete boja

Odaberite tri osnovne boje neutralne palete kojih ćete se držati kod velikih površina u interijeru, a intenzivne uzorke i snažnije boje sačuvajte za detalje. Neutralnost boja omogućit će vam da interijer izgleda usklađeno i promišljeno, a odabrani detalji unijet će dinamičnost i životnost u prostor.

Izvor: Decorista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:52