URADI SAM

Predivna jesenska zdjela koju možete napraviti sami

U potrazi za originalnim jesenskim dekoracijama nailazimo na fantastične stvari za dom, ovo je jedna od njih

Kao da nam za jesen treba dodatne inspiracije. Listajući Pinterest u potrazi za još zanimljivih jesenskih "uradi sam" dekoracija, naišli smo na blog Crafts Unleashed i simpatičan i jednostavan projekt - koji će za svakoga ispasti drugačiji. Radi se o šarmantnoj jesenskoj zdjeli napravljenoj od lišća koja će osvježiti baš svaku površinu na koju je odlučite postaviti.

Iako se možda tako ne čini na prvu, ova zdjela od lišća je dovoljno čvrsta da u nju stanu i ostali jesenski plodovi. Tako ćete u interijeru stvoriti pravu jesensku oazu.

U nastavku vam donosimo upute kako izraditi ovu predivnu zdjelu od lišća.

Potrebno:

- umjetno lišće (koje možete i sami izrezati od kolaž-papira)
- obična zdjela
- prozirna folija
- ljepilo za drvo

1. Okrenite zdjelu naopako i obložite je prozirnom folijom.

2. Zatim nanosite ljepilo za drvo s obje strane listova i stavljajte ih po zdjeli tako da se preklapaju jedno s drugim.

3. Obložite cijelu zdjelu. Kistom i ljepilom prođite još nekoliko puta po površini lišća kako biste ravnomjerno nanijeli ljepilo na cijelu površinu.

4. Budući da će se lišće vjerojatno odljepljivati s površine, potrebno je staviti još jedan sloj prozirne folije preko njih. Ostavite na zraku da se malo osuši, a zatim uklonite foliju i ostavite da se osuši do kraja.

5. Nakon što se lišće osušilo, premjestite ga za plastične zdjele, uklonite prozirnu foliju na kojoj se sušilo i nanesite malo laka za kosu, kako bi vaša zdjela ostala čvrsta.

Foto: blog Crafts Unleashed
Izvor: blog Crafts Unleashed

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 06:28