SAVJETI KOJE VRIJEDI ISPROBATI

Predobri trikovi kako se brzo riješiti neugodnog mirisa iz tenisica

Pogledajte kojim sve trikovima možete brzo i jednostavno ukloniti neugodan miris iz svojih tenisica te izbjeći neugodnosti...

Ljetni dani i velike vrućine često uzrokuju pojačano znojenje vaših stopala, a kao rezultat toga može se pojaviti i smrad. Neugodan miris iz tenisica može predstavljati velike neugodnosti, kako za vas, tako i za sve one koji se u tom trenutku nalaze u vašoj blizini. Ipak, postoji nekoliko zanimljivih i učinkovitih načina kojima se bez većih problema možete riješiti neugodnog mirisa tenisica. Kako bismo vam pomogli, za vas smo izdvojili neke najbrže te najjednostavnije.

1. Vrećica čaja

Jeste li znali da će najobičnija vrećica čaja ukloniti neugodan miris iz vaših tenisica? Da, to je usitinu tako. Sve što vam je potrebmo jesu već iskorištene vrećice vašeg omiljenog čaja. Nakon pripremanja čaja, iskorištene vrećice temeljito operite vodom, osušite i stavite ih u tenisice. Ostavite ih da djeluju nekoliko sati, bilo bi najbolje preko noći, a vaša će obuća nakon toga ponovno lijepo mirisati.

2. Sapun i voda

Ove dvije stvari sigurno imate kod kuće, a pomoći će vam u rješavanju neugodnog mirisa vaše obuće, a to su sapun i voda. Uz pomoć ova dva mala 'pomagača0 izribajte svoje tenisica, osušite ih čistim ručnikom, krpom ili sušilom za kosu (pripazite da sušilo nije preblizu tenisicama kako ih ne biste oštetili). Neugodan miris trebao bi nestati, a ovaj trik može vam pomoći i kod uklanjanja mrlja na površini tenisica.

3. Soda bikarbona

Još jedno jednostavno rješenje za uklanjanje neugodnih mirisa iz tenisica. Uzmite sodu bikarbonu, lagano ju isipajte po cijeloj unutrašnjosti tenisice te ostavite da djeluje preko noći. Do jutra neugodan bi miris trebao nestati.

4. Zamrznite ih

Zamrzivanje tenisica zvuči vam čudno? Možda malo i jest, ali pomaže kad je riječ o uklanjanju neugodnih mirisa. Ovo je ujedno i jedna od zanimljivijih metoda - svoje tenisice stavite u plastičnu vrećicu te ih ostavite preko noći u zamrzivaču. Sutradan ih samo lagano osušite na suncu, a nakon toga će biti suhe i bez trunke neugodnog mirisa.

Foto: Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 00:23