4 TOP SAVJETA

Preporuke za uređenje dnevnog boravka poznatog hrvatskog dizajnera

 

Poznati hrvatski dizajner Nikola Radeljković iz studija Numen/For Use donosi preporuke za uređenje dnevnog boravka.

1. Kada se uređuje dnevni boravak, prvenstveno treba paziti da se prostor ne zaguši i da se maksimalno otvori i podredi omogućavanju različitih scenarija korištenja. Pri tome je esencijalan dobar pod i mnogo svjetla. Ako imate veliki prozor s lijepim pogledom orijentiranim na jug, dovoljan vam je dobar tepih i dvije male drvene fotelje s Hrelića.

2. Svakako treba izbjegavati zatrpavanje malih prostora voluminoznim objektima. U dnevni boravak od 16 m2 ne trebate stavljati L garnituru s osam sjedećih mjesta. Dvosjed i dvije male, pokretne fotelje više su nego dovoljne.

3. Kvaliteta sofe je presudna. Stol u tom trenutku može biti i drvena kašeta.

4. Ne postoje dizajnerski trendovi. Postoje nove tehnologije i novi društveni odnosi. To da je ove godine zelena IN, a ljubičasta OUT smatram čistom besmislicom, bez obzira koliko vam to tvrdili oni koji žele nametnuti još bržu potrošnju svega i svačega. Naravno da je pojava flat screen TV-a promijenila izgled dnevnih boravaka. Naravno da nomadizam izazvan couch surfingom smanjuje količinu stvari koje ljudi posjeduju. Ti i takvi fenomeni su ključni i oni definiraju kako će svijet izgledati u budućnosti.

Kako prepoznati dobru fotelju i sofu pročitaj OVDJE.

Naslovna fotografija: Instagram @anissa_bsh_inspi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 06:07