PRIJE I POSLIJE

Priča o odbačenom stolcu

Saznajte kako je  jedan komad prošao put od prljave ceste do bajkovite sobe jedne školarke, a sve zahvaljujući “zlatnim” rukama kreativne Vedrane Parović iz brenda Hobby T Art

Vedrana Parović iz Splita zaista je kreativna. Gledajući kako starim komadima udiše novi život na njezinoj Facebook stranici Hobby T Art, odmah smo shvatili da bi njezini uraci bili idealni za našu rubriku prije i poslije. Vedranu smo posjetili u Splitu gdje je za sobu svoje kćeri restaurirala stari neugledni stolac u komad koji bi svaka princezica poželjela za svoju sobu. Vedranu pitamo kako je počela cijela priča s restauracijom namještaja.

- Bilo je to prije sedam godina dok sam bila na porodiljnom. Trebao mi je nekakav odmak od svakodnevice, nešto što nema veze s “mama i beba” stvarima. Kako sam uvijek imala tu neku kreativnu crtu u sebi, odlučila sam pokušati realizirati neke DIY tutorijale s interneta. Krenulo je sa slikanjem, a završilo na bojenju namještaja i izradi raznih dekoracija, što radim i danas u slobodno vrijeme - kaže Vedrana, a nas zanima odakle joj, konkretno, ova stolica.

- Pronašla sam je bačenu u kvartu. Odmah sam znala da će naći mjesto u kćerinoj sobi. Kako je ove godine krenula u prvi razred, bio je red da dobije svoj radni stol i stolicu. Najljepši dio ovog mog hobija je što svaki komad možete prilagoditi svom prostoru i stilu pa je tako i stolica osmišljena prema njenoj sobi u kojoj prevladavaju pastelne boje i skandinavski stil - objašnjava ova kreativna odgojiteljica, trenutačno zaposlena u jednoj informatičkoj tvrtki. Što se tiče samog procesa izdrade, Vedrana kaže kako je za početak trebalo stolicu prebrusiti i kitom za drvo popuniti oštećenja.

- Kako nikad ne preskačem korake, prije bojenja nanijela sam temeljnu boju za drvo na bazi vode. Pokrivnu boju zamiješala sam sama kombinirajući bijelu boju na bazi vode i akrilne boje za slikanje u ljubičastim i crvenim tonovima - ističe kreativka i nastavlja kako je zatim nanijela pokrivnu boju u čak tri sloja kako bi se sve ravnomjerno prekrilo.

- Koristila sam četku za razmazivanje boje te valjak za zaglađivanje. Dekoracije na stolici napravljene su uz pomoć šablona. Za kraj sve je premazano bezbojnim mat lakom na bazi vode, i to u tri sloja jer su stolice veoma podložne habanju - naglašava Vedrana i ističe kako bi voljela potaknuti što više ljudi da ne bacaju namještaj. Ovoj kreativki možete se javit putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili porukom na Facebook stranici Hobby T Art.

POTREBAN MATERIJAL I TROŠKOVNIK
  • Stara stolica 0 kn
  • Brusni papir 120 - 2 kn
  • Brusni papir 240 - 2 kn
  • Kit za drvo Jubin akrilin 150 gr - 10 kn
  • Temeljna boja na bazi vode Swingcolor 375 ml - 33 kn
  • Bijela boja na bazi vode Swingcolor 375 ml - 43 kn
  • Zaštitni bezbojni lak na bazi vode Swingcolor 375 ml - 35 kn
  • Akrilne boje za slikanje - 15 kn/kom
  • Šablona vila naručena sa stranice Wish - 20 kn
  • Šablona uzorka na sjedištu naručena s Ebay - 90 kn
  • Šablona cvijeća naručena s Ebay-a 90 kn
UKUPNO 340 kn

Foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:39