SAVJETI ZA PET

Pripremite dom za zimu

Udobniji dom na devet različitih načina

Zima je godišnje doba kada prirodno i s užitkom provodimo više vremena u zatvorenom prostoru pa se tako rado posvećujemo uljepšavanju svoga domu. Kako biste ga pripremili za hladnije temperature i od njega stvorili prostor koji najradije ne biste napuštali sve do proljeća, potražite u nastavku devet izvrsnih prijedloga kako ove zime svoj dom učiniti još udobnijim!

Ako imate prostora, stavite udobnu stolicu uz prozor kako biste izvukli najviše što možete iz prirodnog svjetla kojeg zimi više baš i nema mnogo. Rastvorite zavjese ili ih potpuno izbacite ako vam ne trebaju, pripremite si čaj i pročitajte napokon knjigu sa svog noćnog ormarića. Dodajte na pod imitaciju ovčje kože kako bi vam bilo toplo i mekano za noge, a krajem postavite i praktični stolić za odlaganje sitnica.

Ne morate pretjerivati što se tiče uređenja doma tijekom zimskih mjeseci. Jednostavna biljka u tegli neke tople nijanse odmah će vaš prostor učiniti vizualno toplijim. Krajem naslažite knjige koje čekaju svoj red da ih pročitajte i stilizirajte policu ili stol njihovim koricama.

Zima je savršen trenutak da iz ormara izvadite raskošno debelo pletivo, baršun, lažno krzno i vunu te njima ukrasite svoj kauč ili pod. I vama i vašim gostima bit će pravi užitak družiti se na kauču i čavrljati okruženi mekim tkaninama.

Tople nijanse žute i zlatne, drvo i prirodni materijali u prostorima koje inače obilježava sveobuhvatna bjelina pomoći će vam promijeniti atmosferu iz pomalo sterilnog u ugodno okruženje. Ne morate bojati zidove u tamne tonove ili zatrpati prostor predmetima u tipičnim tamnim zimskim nijansama, ako vam se to ne sviđa. Jednostavno dodajte detalje toplih nijansi neutralnog spektra i prirodne materijale.

Dodajte biljke u svoje prostore kako biste stvorili inspirativne prizore, a pritom u njih unesite zimske detalje poput tamnijih boja, božićnih uzoraka, terakote lijepe narančaste boje ili pak četkanih metala poput bakra ili mjedi u obliku tegli za cvijeće, umjesto nekih većih predmeta.

Ljubitelji boho chica u svoj dom mogu ubaciti dozu zimske atmosfere dodavanjem ručno rađenih dekica od debele vune, mekog pletenog tepiha ili pak makrame zidnih ukras.

Svijeće i sitnice od stakla i metala izgledat će odlično grupirane zajedno, a svjetlost svijeća reflektirat će se na predmetima koje ju okružuju stvarajući magično svjetlucanje u kojem možete uživati već od kasnog popodneva.

Ukrasne detalje koji vas podsjećaju na ljeto i dalje možete koristiti u svom domu, ali ih kombinirajte s detaljima u zimskim nijansama. Ako imate prostora, na svojoj prozorskoj klupici posložite odabir predmeta i ukrasite taj, često zaboravljeni, dio svoga doma. Ključno je samo postići pravu ravnotežu između boja, tekstura i oblika.

Zimske biljke poput malih borova grupirajte u kutu svog doma i to na stolićima različitih visina kako biste stvorili divan zeleni kutak i unijeli svježinu u svoj zimski dom.

Izvor: Deco8

Foto: Bloomingville

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 22:18