Prirodno je cool

Napravite ove divne ukrase od lišća za bor i zadiviti sve! Cijena? Jedna šetnja u prirodi

 Martina Palić
Evo kako napraviti mali stakleni herbariji. Koštat će vas jednu šetnju u prirodi i nešto materijala koje vjerujemo imate kod kuće

Martina Palić je pravnica i vlasnica malog obrta koja svakodnevno miješa pravnu literaturu, dizajn interijera, fotografiju i DIY. Stoji iza instagramskog profila @mako.hr i stranice Makoland, na kojima, uz savjete za uređenje doma, u svojem shopu nudi Moonprinte, personalizirane darove za čuvanje uspomena, koji su među kupcima nešto što se obavezno mora imati.

image
Martina Palić

Potrebni materijal:

• bilo kakav okvir za slike s plastičnim “staklom” • skalpel • brzo ljepilo • zlatna akrilna boja • lišće

image
Martina Palić

1. Plastično “staklo” izvadite iz okvira za slike i označite na njemu dva pravokutnika/kvadrata, malo veća od osušenog i sprešanog lista od kojeg radite ukras.

Na ocrtane linije postavite ravnalo i skalpelom prođite po ocrtanoj liniji. Ponovite identičan potez skalpelom nekoliko puta dok ne prerežete plastiku (5-10 puta, ovisno o debljini plastike), čime ćete dobiti dva jednaka plastična stakalca.

image
Martina Palić

2. Na jedno stakalce postavite list na njega.

image
Martina Palić

3. Na same uglove stakalca kapnite malu kap brzog ljepila pa na njega stisnite drugo stakalce tako da između njih bude list. Kad se osuši, ljepilo će pobijeljeti pa je važno da ga ne bude puno kako se ne bi vidjelo kroz stakalca.

image
Martina Palić

4. Malim kistom oslikajte rub zalijepljenih stakalca akrilnom bojom. Nepravilne hrpice boje dat će ovakav “vintage” okvir.

image
Martina Palić

5. Nakon što se boja u potpunosti osuši, bušilicom dodajte rupicu na vrh zalijepljenih stakalca pa kroz nju provucite ukrasnu vrpcu ili špagu.

image
Martina Palić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 00:53