RJEŠENJE JE SASVIM JEDNOSTAVNO!

Prva stvar koju trebate napraviti ako želite imati organiziranu kuhinju

 Instagram/Fi Storey Photography
Bez obzira na to je li vaša kuhinja velika ili relativno male kvadrature, to nikada ne bi smjela biti isprika da izgleda pretrpano i neuredno

S obzirom na to da je kuhinja često prostorija u domu u kojoj uistinu imamo mnogo stvari, kako namirnica, tako i različitog posuđa, sasvim je razumljivo da se u njoj s vremena na vrijeme stvori nered. Ako se i vama često čini da u svojoj kuhinji nikada nemate dovoljno mjesta te bi vam uvijek dobro došla još koja polica, ladica ili stalak, ne mora biti da je nedostatak prostora nužno vaš glavni problem.

Rješenje se nerijetko krije u lošoj organizaciji kojom možete bespotrebno izgubiti mnogo potrebnog prostora. Prva stvar koju trebate napraviti ako želite organiziranu kuhinju jest sljedeće - generalno pospremanje i čišćenje ostave.

1. Ispraznite svaku policu. Ako u svojoj ostavi imate više polica, ispraznite svaku od njih. Pokušajte se riješite svih namirnica ili ostalih stvari koje vam ne trebaju ili im je istekao rok trajanja. Sigurno ćete pronaći neke stvari koje vam samo rade nepotreban nered i kaos u ostavi, a zapravo vam uopće nisu ni potrebne.

2. Zatim očistite police. Nakon što ste ispraznili apsolutno sve police u vašoj ostavi, slijedi još jedan zadatak - njihovo čišćenje. Prije ponovnog punjenja polica razumljivo je da ćete ih prije toga dobro očistiti. Za to koristite sredstvo za čišćenje namijenjeno upravo čišćenju kuhinje, ali pazite da ne koristite preagresivna sredstva sa štetnim kemikalijama. Ako pak imate drvene police, obavezno ih dobro obrišite (osušite) prije punjenja polica.

3. U slučaju da je riječ o masnoći koju ne možete ukloniti klasičnim sredstvom za čišćenje, poslužite se prirodnim rješenjima koje imate u kuhinji. Pomiješajte sodu bikarbonu sa nekoliko žličica suncokretovog ulja. Nakon što dobijete smjesu srednje gustoće, nanesite ju mekom i čistom krpom na kuhinjsku površinu. Na teže dostupnim mjestima dobivenu smjesu za čišćenje možete nanijeti četkicom za zube.

4. Ponovno napunite police u ostavi. Nakon što ste se riješili svih nepotrebnih i suvišnih stvari te očistili kuhinjske površine u ormariću, vrijeme je za posljednji korak, a to je ponovno punjenje polica. Možete biti sigurni da će vaša kuhinja izgledati mnogo organiziranije i urednije, a to je ionako ono što ste željeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 05:00