Koja Transformacija

Reorganizacija velikog stana u Puli

 

ARHITEKTONSKI STUDIO KRIŽNJAK
(Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Arhitektonski studio Križnjak čini tim arhitekata i dizajnera s 15-godišnjim iskustvom i međunarodnim priznanjima za svoj rad. Iza sebe imaju velik broj realizacija u projektima stambene, poslovne, turističke i javne namjene te uređenja interijera. Cjelovit i individualan pristup karakterizira rad ureda koji klijentima nudi široku paletu usluga: pripremu kompletne dokumentacije, ishođenje dozvola, idejne, glavne i izvedbene projekte te nadzor u izvođenju radova. Projekti poput stambenih zgrada, obiteljskih kuća, sakralnih i industrijskih objekata te zanimljivih interijera stambenih i poslovnih prostora samo su dio opusa Arhitektonskog studija Križnjak.

Vlasnici su poželjeli dodatnu spavaonicu, a arhitekti su osmislli dvije sobe, open space dnevnu zonu, garderobu i vešeraj

Poštovani, u prilogu vam šaljemo tlocrt našeg stana koji sa terasom ima oko 65 m² i nalazi se u Puli. Nedavno smo kupili stan pa bismo ga prije useljenja preuredili tako da dobijemo još jednu spavaću sobu. Unaprijed se zahvaljujemo na odgovoru.

Poštovani, s obzirom na poziciju vertikala, nosivih zidova i vaših zahtjeva, predlažemo zahvate kako bi se osiguralo funkcionalno rješenje stambenog prostora. Novi raspored stana se sastoji od ulaza, balkona, vešeraja, kupaonice, dječje sobe, roditeljske sobe sa pripadajućom garderobom te dnevne zone koju čine dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica.

Prilikom projektiranja, parametri koji su diktirali novi raspored bile su postojeće pozicije vertikala, nosivi zidovi i vanjski otvori. Da bi se, uz organizaciju dodatne spavaće sobe, postigao ugodan životni prostor s dovoljno dnevnog svjetla, predlažemo pomicanje postojećih pregradnih zidova.

Ulazni prostor se povećao što je omogućilo i veće dimenzije ugradbenog ormara za kapute i cipele u ulaznom prostoru. Iz ulaznog prostora se ulazi u dnevnu zonu stana koju čine kuhinja i blagovaonica te dnevni boravak. Kuhinja je linijska sa svim potrebnim uređajima te se nalazi na zidu na kojemu su pozicionirane vertikale. Zona TV-a se sastoji od kutne garniture, taburea i stolića te TV-a sa pripadajućom komodom. Pozicija i dimenzije kupaonice su zadržani kao u postojećem stanju. Postojeći hodnik se smanjio kako bi se dobila veća kuhinja. Izmicanjem perilice rublja u pretprostor kupaonice/vešeraja ostvarila se i prostranija kupaonica.

Ostali kupaonski elementi su zadržani na postojećim pozicijama te se na mjestu perilice rublja oslobodio prostor za policu. Pomicanjem pregradnog zida smanjila se prijašnja spavaća soba te se organizirala manja, dječja soba s krevetom, ormarom i radnim stolom. Smanjivanjem dječje sobe postignut je prostraniji dnevni boravak. Ulaz u roditeljsku spavaću sobu je ostvaren preko garderobe u kojoj se nalaze novi ugradbeni ormari. U spavaćoj sobi je uz prozor organiziran radni kutak s radnim stolom koji se proteže cijelom dužinom prostorije.

Foto Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:05