SIGURNOST DOMA

REZULTATI ISTRAŽIVANJA Najmodavci otkrivaju koje stvari gosti najčešće oštete u objektima za najam

 

Nedavno smo zajedno s vama proveli istraživanje kako bismo saznali što to gosti najčešće oštete u objektima za najam, a sada vam donosimo zanimljive rezultate. Redovito čujemo priče o neodgovornim gostima koji ponekad naprave toliku štetu u objektu da se iznajmljivači pitaju koliko im se zapravo isplatilo tih tjedan dana. Stoga smo odlučili saznati od vas kao iznajmljivača koji su to elementi s kojima najčešće imate problema u objektu koji iznajmljujete.

Tu se zaista našlo svega. Od onih elemenata koji su financijski i vremenski zahtjevni za renovaciju kao što su unutrašnji zidovi i parketi, pa sve do onih manjih predmeta kao što su ručnici, posteljina i posuđe. Pitanja smo podijelili prema prostorijama u objektu i za svaku od njih naveli po nekoliko glavnih elemenata koje ima svaka od tih prostorija.

Tako su u dnevnom boravku najčešće oštećeni elementi kauč (27 %), stolić (21 %) i tepih (16 %). Uzevši u obzir da vam za jedan solidan kauč treba u prosjeku 4 000 kuna, ovo oštećenje se već primijeti na vašem budžetu I košta vas vjerojatno tjedan dana u vašem apartmanu ili mjesec i nešto ako iznajmljujete podstanarima.

U kupaonici su vidljivo najčešći problem ručnici (36 %), dok su se odmah na popisu našle i puno vrijednije stvari kao što su tuš kabina (19 %), WC školjka (24 %) i umivaonik (16 %). Vjerujemo da renovacija cijele kupaonice nakon sezone nije nešto što planirate baš svake godine.

U kuhinji i blagovaonici je gotovo pola ispitanika navelo posuđe kao najčešće oštečen element. Na popisu se, u nešto manjim postocima (od 15 % do 21 %) nalaze stolovi i stolice, kuhinjski namještaj I manji kućanski aparati.

U spavaćim sobama na udaru je posteljina. Što i nije neka velika investicija, ako sa sobom ne uključuje madrac I okvir kreveta koji su zajedno dobili čak 49 %.

Više od pola ispitanika ili nema vrt, balkon i terasu ili im ništa nije oštećeno. Ali oni kojima jest, naveli su stolove i stolice (22 %), suncobran (17 %) i biljke (9 %).

Na popisu ostalih elemenata našle su nam se stvari koje se nalaze u svakoj prostoriji, a najviše odgovora imaju: unutrašnji zidovi (44 %), parketi (29 %) i pločice (19 %). Također se radi o investicijama koje bi vaš budžet itekako osjetio.

Na posljetku smo vas pitali koliki je otprilike bio iznos ukupne štete, pa nam je čak 26 % ispitanika odgovorilo od 2000 do 4000 kuna, a 28 % njih 6 000 kuna i više. Nešto manje, 37 % ispitanika imalo je manje financijske štete, i to u rasponu od 100 do 2 000 kuna, dok je samo njih 12 % odgovorilo da im u objektu do sada ništa nije bilo oštećeno.

Budući da su stanovi i apartmani za najam zaista velika investicija u koju ulazite s ciljem da i vi ostvarite profit, najjednostavnije ih je osigurati.

Unutar paketa Croatia Imovina, cijene mjesečnih premija za osiguranje građevinskog dijela vašeg objekta i stvari u kućanstvu kreću se već od 103,38 kuna mjesečno, a sada, za vrijeme trajanja akcije cijene su od 76,95 kuna.

Više o Croatia Imovina paketu saznajte na službenim stranicama Croatia Osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:16