SAVJETI DIZAJNERA INTERIJERA

Sada je i službeno: ovo su najbolje (i najgore) boje za vašu kupaonicu

 Minette Hand
Evo koje biste boje u kupaonici, prema savjetima stručnjaka, trebali birati, a koje izbjegavati

Kupaonica je prostorija u vašem domu kojom prolazite svaki dan, i to više puta dnevno. Kada je u pitanju odabir boje za ovaj prostor, može biti nevjerojatno primamljivo isprobati nešto novo. Ipak, postoje neke nijanse koje biste, ako je za vjerovati dizajnerima, trebali izbjegavati. Jedna od njih je siva.

- Kupaonice su obično zatvoreni prostori, tako da siva boja može rezultirati time da prostorija izgleda manje, pa čak i prljavije. Svjetlije boje poput prljavo bijele, puderaste plave i proljetne zelene uvijek dobro pristaju u kupaonici - kaže dizajnerica interijera Ariel Okin.

Foto: Ellie Arciaga Lillstrom

Ali prema Kelly Bernier, savjetnici za dizajn i stručnjakinji za boje, najveći promašaj za kupaonicu je bež.

- Boja koju ja osobno definitivno izbjegavam kad je riječ o kupaonici je zlatno-bež. Naime, ova boja je sve, samo ne moderna, ne pristaje pločicama pa će vaša kupaonica može izgledati potpuno zastarjelo i dosadno - objašnjava. Prilikom odabira boje za zidove u kupaonici, Bernier savjetuje vlasnicima da odaberu nešto što stilski funkcionira s njihovim postojećim pločicama i ostalim elementima.

I dok posjedovanje više od jedne kupaonice u domu možete biti određeni znak da pokažete svu kreativnost u paletama boja, za zidove, dizajnerica interijera Sara Raak preporučuje da prioritet ipak bude svrha samog prostora.

Foto: Jessica Isaac

- Ako imate posebnu kupaonicu za šminkanje, to je ujedno i savršena prostorija za isprobavanje tamnijih ili općenito odvažnijih boja koje ste se u glavnoj kupaonici možda bojati upotrijebiti. Uparite boju sa zanimljivim tapetama i svi će vam vaši prijatelji zavidjeti na kupaonici - kaže dizajnerica. Kada je riječ o glavnoj kupaonici, po njezinom je mišljenju najvažnije da se u njoj osjećate ugodno.

- Svijetle i neutralne boje, poput laganih sivih, plavih i bijelih nijansi stvorit će svijetlu te mirnu prostoriju - dodaje Raak.

Foto: Diana Paulson

Ako ne znate kako urediti dječju kupaonicu, ovdje je rješenje sasvim jednostavno - samo nemojte zaboraviti prostor učiniti zabavnim!

- Uvijek su dobar izbor narančasta, ružičasta ili, recimo, plava boja. One mogu biti na zidovima ili u obliku zabavnih tapeta koje se jednostavno stavljaju, a jednako tako i bez problema skidaju te mijenjaju s novima - savjetuje dizajnerica.

Izvor: Apartment Therapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 15:41