Idealno za odlaganje pića

Sami izradite slatki stolić za kauč!

Koliko vam se puta dogodilo da ste se baš savršeno namjestili pod dekom na kauču da biste shvatili da vam je šalica čaja ili drugog napitka ostala na stoliću daleko od vas? I koliko ste se puta morali pomaknuti iz svoje udobne poze da biste dohvatili daljinski, mobitel ili nešto treće što ste zaboravili? Donosimo vam rješenje za taj mali, ali naporni trenutak u danu. Zašto ne biste svom uređenju dnevne sobe dodali mali bočni stolić dovoljno velik da na njemu odložite šalicu, knjigu i tanjurić s keksima, a dovoljno mali da vam ne smeta kada niste na kauču?

Svijetlo drvo odličan je odabir materijala za ovaj pothvat jer će se lako uklopiti u svaki interijer, a neće pretjerano odvlačiti pozornost. Prije odlaska po drvene daske i letvice od kojih ćete izraditi svoj novi stolić izmjerite visinu kauča kako biste znali točno odrediti visinu okomitih letvica koje će držati vašu površinu stolića.

Nemojte zaboraviti dodati računici debljinu daske i osnove od okvira koji ćete vašem stoliću dati stabilnost. Kada ćete nabavljali drveni materijal za ovaj mali "uradi sam" projekt, zamolite u trgovini da vam izrežu letvice i dasku po mjeri kako biste si olakšali posao, uz dobrodošao dodatak ukoso odrezanih krajeva manjih letvica koji će osnovni okvir vašeg stolića učiniti elegantnijim i ljepšim.

Potreban materijal

Dvije duže letvice - na primjeru prikazana dužina od 70 cm
Dvije letvice dužine 30 cm s odrezanim kosim krajevima
Dvije letvice dužine 34 cm s odrezanim kosim krajevima
Daska veličine oko 30 cm x 34 cm
Primer
Jako ljepilo za drvo
Čekić
Duži čavlići



Postupak

Spojite kratke letvice jakim ljepilom za drvo tako da čine manji pravokutnik. Na jednoj stranici nastalog drvenog okvira zalijepite pod pravim kutem duže letvice i to na samim rubovima stranice. Budući da stolić neće nositi velike težine, njegove možete zalijepiti jakim ljepilom za drvo. Ako ipak želite osnovni okvir dodatno učvrstiti, to možete učiniti tako što ćete zabiti nekoliko čavlića u drveni okvir tako da čavlić bude zabijen i u okomito postavljene letvice. Budući da će ta strana okvira nalaziti na tlu, čavlići se neće vidjeti.

Gornju dasku zalijepite ljepilom za vrh okomitih letvica i ona bi trebala dobro sjesti na rukohvat kauča što će joj omogućilo dodatnu stabilnost. Cijeli stolić premažite primerom kako biste ga zaštitili i gotovi ste!

Izvor: Sinnen Rausch

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:02