nismo znali, a vi?

Čisti sve, a nije ocat ni soda: od kupaonice do kuhunje i ne ostavlja teške mirise

 Unsplash
Šampon može biti izvrstan tekući sapun za ruke i puno je jeftiniji od bilo kojeg punjenja sapuna koji možete kupiti

Ako ste mislili da šampon za kosu služi samo za pranje kose, bili ste u krivu. Kao i niz drugih proizvoda za higijenu ili čišćenje doma tako i šampon za kosu ima više namjena za koje, priznajemo, ni mi nismo znali. U nastavku saznajte, genijalne, nove namjene u kojima možete koristiti šampon za kosu.

image
Unsplash

1. Uklanjanje mrlja

Najtvrđe mrlje na vašem rublju uklonite s malo šampona. Posebno dobro djeluje na mrlje od ulja i krvi. Samo nanesite malo šampona na mjesto; pustite da malo odstoji i dobro isperite. Po potrebi ponovite.

2. Pranje tepiha

Nanesite malu količinu šampona na bilo koju mrlju na tepihu ili presvlakama. Zatim jednostavno natapajte mjesto vlažnom krpom dok mrlja ne nestane. Ako vas brine postojanost boja, prvo isprobajte ovaj trik na neprimjetnom području.

image
Unsplash


3. Čišćenje kupaonice

Šampon je napravljen s namjerom da ukloni masnoće i sve nečistoće, tako da izvrsno djeluje i kod pranja kupaonice. Pomoću njega očistite kadu ili tuš. Dovoljno je nanijeti šampon krpom, pustiti da malo odstoji i dobro isprati. To je zapravo sve.

image
Unsplash


4. Uklanjanje masnoća

Upotrijebite šampon za uklanjanje nakupina masnoće s kuhinjskih stolova, zidova i uređaja. Dovoljno je nanijeti malu količinu šampona na mokru krpu. Utrljajte na mjestu koje želite očistiti i pustite da odstoji nekoliko minuta. Isperite čistom krpom i sva ta mast trebala bi nestati.

5. Deterdžent za ručno pranje odjeće

Zaboravite na kupnju posebnog deterdženta za pranje rublja za vaše osjetljive komade odjeće. Dodajte malo šampona u vodu zatim u njoj operite svoje donje rublje, džempere i sve ostalo što traži nježnije rukovanje.

6. Čistač podova

Napravite vlastitu otopinu za brisanje poda dodajući šampon u kantu tople vode. Izvrsno će obaviti vaš posao na podovima, bilo da se radi o linoleumu ili keramičkim pločicama.

image
Unsplash


7. Tekući sapun

Šampon može biti izvrstan tekući sapun za ruke i puno je jeftiniji od bilo kojeg punjenja sapuna koji možete kupiti. Dovoljno je napuniti dozator sapuna šamponom, otprilike trećinu, a ostatak prostora napunite vodom i dobro protresite dozator da se sve izmiješa.

8. Krema za brijanje

Odsada pjenu ili kremu za brijanje zauvijek možete isključite s popisa za kupnju. Malo šampona djeluje jednako dobro kao i krema i ne ostavlja mrlje iza sebe.
image
Unsplash


9. Pranje tijela

Uštedite malo novca i smanjite broj bočica pod tušem koristeći šampon umjesto gela za pranja tijela. Lijepo će se pjeniti i jednako tako će učiniti da izvrsno mirišete. Također možete umiješati malo soli ili šećera u šampon da biste stvorili vlastiti piling za tijelo.

image
Unsplash

10. Mjehurići

Zabavljajte djecu praveći otopinu od razrijeđenog šampona koja stvara neodoljive mjehuriće. Djeluje jednako dobro kao kupljena otopina u trgovini i košta znatno manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 23:27