Uradi sam

Šarmantna, ali praktična rješenja za predsoblje

 

Sada kada ne možemo izaći iz kuće bez pregršt slojeva, šala, kape i rukavica, a pritom smo vječno u potrazi za sitnicama poput sata, sitniša, labela i tako dalje, pametno osmišljeno predsoblje znatno bi nam olakšalo život i ubrzalo naš izlazak iz kuće, pogotovo kada nemamo puno vremena. Došao je trenutak da doista promislite svoj prostor i shvatite koje su vam realne potrebe te u skladu s tim organizirate svoje predsoblje. U nastavku pogledajte deset odličnih prijedloga kako stvoriti praktično rješenje za odlaganje stvari u ulaznom prostoru!

Dodajte malo boje i praktičnosti u svoje predsoblje ovim zidnim sustavom drvenih kutija u kojem ima mjesta za sve - ključeve, parfem, poštu, pa čak i ukrasnu biljku!

Imate li dovoljno prostora kod ulaza za postavljanje kutne klupe, iskoristite prostor ispod nje za pospremanje velikih drvenih kutija na koje ste pričvrstili ručke za lakše izvlačenje. U njih možete pospremiti šlape za goste, kape i rukavice te šalove koje će vaši klinci moći s lakoćom uzeti prije nego izađu iz kuće.

Nemate prostora za namještaj u hodniku? Zašto ne biste postavili dugu policu na koju ćete vješati sve od jakni do torbi i vreća s igračkama. Na lijepom primjeru sa slike gornja strana duge police iskorištena je za izlaganje dragih fotografija vlasnika kako bi se prostoru dalo malo osobnosti.

Želite li hodnik koji izgleda elegantno, umjesto klasičnih polica izradite kožne džepove koji izgledaju poput modernih torbica u kojima možete pospremati sve što vam padne napamet. Evo kako ih možete izraditi.

Polica od drva i akrila izgleda čisto i svježe, a svojim izgledom neće narušiti izgled ostatka prostora. Izradite ju sami prema uputama, a koristite za organizaciju svoje pošte kako ne biste slučajno zagubili neki važni račun ili obavijest.

Uvijek volimo vidjeti dobru prenamjenu namještaja, a ovaj primjer koristi policu za knjige položenu na stranu i pretvara ju u klupu u hodniku. Šarene kutije iskorištene su za slaganje stvari koje se inače gomilaju u hodniku, a dodatak jastučića pretvara ovu policu u meki prostor za sjesti.

Perforirana drvena ploča s držačima, čiji raspored možete po potrebi mijenjati, predstavlja izvrstan prostor za odlaganje sitnica, a pritom doista izgleda elegantno i u duhu je skandinavskog stila uređenja! Sami ju možete izraditi prema uputama na poveznici.

U ovaj predivan sustav za odlaganje možete pospremiti sunčane naočale, poštu, kemijske olovke, planer i još brojne druge sitnice bez kojih jednostavno ne možete izaći iz kuće, a svojim atraktivnim izgledom oduševljavat će vas iz dana u dan. Najbolje od svega? Možete ga sami izraditi!

Još jedan iznenađujući projekt prenamjene koji možete vidjeti na fotografiji pretvara podnicu za krevet u vješalicu za stvari! Pomoću malo boje možete ju osvježiti, a kukice će vam poslužiti da pričvrstite metalne košare, objesite torbu i šalove i iskoristite svoj vertikalni prostor najbolje što možete.

Mala ploča za ispisivanje podsjetnika i vješanje ključeva podsjetit će vas što morate kupiti u dućanu, kada vam je termin kod zubara i da morate platiti račune, a kukice će vam pomoći da sve svoje ključeve uvijek imate nadohvat ruke.

Izvor: Brit+Co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 19:45