IDEJE ZA UREĐENJE INTERIJERA

Savjeti koji će vam pomoći da uredite svoj dom poput profesionalca

Za uređenje vašeg doma nisu vam nužno potrebni skupi komadi namještaja, a ni pomoć dizajnera interijera. Evo kako sami možete urediti svoj životni prostor...

Planirate li uljepšati svoj stambeni prostor, ali smatrate da ne znate dovoljno o dizajnu interijera? Ne brinite, ne trebate biti profesionalac, a čak ni nužno ne trebate pomoć profesionalaca kako biste urediti svoj dom po vlastitom ukusu. Sve što vam je potrebno jest samo malo volje, truda i kreativnosti. Kako bismo vam pomogli da uspijete u svome naumu, donosimo vam najbolje savjete za uređenje doma poput pravog 'profića'.

1. Pronađite odgovarajuću inspiraciju

Kao i većina kreativnih poduhvata, tako i uređenje interijera ima tendenciju da ispadne bolje kada imate određenu ideju o estetskom smjeru kojim želite ići. Da biste stvorili prostor u kojem ćete se osjećati baš 'kao kod kuće', na društvenim mrežama pronađite fotografije stanova ili kuća koje vam se sviđaju. To će vam, između ostaloga, pomoći da vizualizirate namještaje, uzorke, elemente i konačni stil uređenja u vašem domu.

2. Uzmite si dovoljno vremena

Pri kupnji namještaja nemojte brzati, već dobro razmislite uklapaju li se određeni komadi u vaš dnevni boravak, kuhinju ili spavaću sobu. Važno je da ne brzate i dobro razmislite o načinu uređenja koji vam se sviđa, odnosno stilu koji će prevladavati u vašem interijeru. Pomno osmišljeni načini uređenja definitivno će vam dati pozitivne rezultate, a to je ionako ono što želite kad se odlučujete na (pre)uređenje ili renovaciju.

3. Stvorite više svjetla u prostoru

Doza prirodne svjetlosti u vašem domu itekako je važna da biste postigli onaj pravi, kućni ugođaj kojem sigurno težite. To možete postići na nekoliko različitih načina. Naime, možete se odlučiti za uske zavjese ili ih uopće ne uzeti u obzir, pogotovo ako je riječ o dnevnom boravku ili kuhinji. To neće samo unijeti više prirodne svjetlosti u vaš prostor, već također stvariti iluziju veće kvadrature u samom interijeru. Za malo 'privatnije' prostorije u domu poput spavaće dobe ili kupaonice ipak preporučujemo zavjese ili sve popularnija sjenila za prozore koji vas štite od neželjenih pogleda.

4. Kombinirajte različite stilove

Tko kaže da kombiniranje nekoliko različitih stilova nije dobra ideja pri uređenju doma? Mi mislimo da je kombiniranje starog i modernog, rustikalnog i minimalističkog i sličnih kombinacija koje, na prvi pogled, možda i ne idu zajedno, zapravo odlično odgovaraju apsolutno svakom životnom prostoru. Važno je jedino da ne pretjerate, već zadržite određenu dozu funkcionalnosti. U protivnom biste mogli stvoriti kičasti dojam u domu, a to je sigurno nešto što ne želite.

5. Ukrastite dom biljkama

Da, ovo uvijek spominjemo, ali postoji i razlog. Svoj dom uvijek ukrasite sobnim biljkama, a razlika će odmah biti vidljiva. I da, nije uopće važno radi li o nekoj većoj biljci, sekulantima u staklenci na stolu ili pak o začinskom bilju u kuhinji - vaš interijer će zahvaljujući dekorativnim biljkama sigurno izgledati ljepše i svježije.

Foto: Living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:00