VAŠ PRVI DOM

Savjeti o odabiru slika za zid u dvadesetima

 

U prve stanove se najčešće useljavamo u dvadesetim godinama. Vrlo često su unajmljeni ali čak i ako su kupljeni, želimo ih što prije učiniti domom u onom najemotivnijem smislu te riječi. Naravno, stan ili kuća će postati dom tek kada u njemu provedemo neko vrijeme i stvorimo uspomene sa svojim najdražima. Osim samih uspomena, tu su i dekorativni elementi koji također mogu stvoriti taj osjećaj, pogotovo ako se radi o materijalnoj uspomeni ili umjetničkom djelu iza kojeg stoji neka posebna priča.

Iako možda na prvu jednima izgleda komplicirano odabrati umjetninu, a drugima pak prejednostavno, donosimo vam nekoliko savjeta oko odabira umjetnina za vaš prvi dom koji će vam zasigurno dobro doći.

1. Nemojte previše razmišljati

Vrlo je jednostavno – ako vam se umjetnina sviđa, kupite je. Na kraju krajeva, vi ste ti koji ćete je morati gledati svaki dan. Osim toga, ne trebate se previše brinuti oko uklapanja u prostor jer ste ga vjerojatno već uredili prema svom ukusu - istom onom koji vam je rekao da vam se i ova konkretna slika sviđa. Ako vam se sviđa više njih, možete napraviti lijepu i razigranu galeriju na zidu.

2. Nemojte kupovati prevelike slike

Ovo pravilo pogotovo vrijedi u situaciji u kojoj ste mlada osoba koja unajmljuje stan. Možda se nećete dugo zadržati u tom stanu, a slika će vam prilikom preseljenja samo stvarati problem jer je nećete moći jednostavno prenijeti.

3. Pretvorite svoje fotografije s Instagrama u slike za zid

Ako ste u dvadesetima, vjerojatno imate Instagram profil na koji objavljujete samo najbolje fotografije sebe, kućnih ljubimaca, predivnih prizora i detalja. Možete odvojiti jedan dio zida i napraviti pravi Instagram feed s vašim potpisom.

4. Podržite svog omiljenog mladog umjetnika

Sigurno oko sebe imate nekoliko osoba koje crtaju, slikaju, fotografiraju… Umjesto da platite sliku za zid koja za vas nema nikakvu priču, radije podržite rad svog omiljenog kreativca.

5. Naručite slike putem Interneta

U raznim webshopovima pronaći ćete puno veći izbor slika, pa čak i besplatne radove koje možete sami isprintati i uokviriti. Zaopčnite s našim popisom cool webshopova koji dostavljaju u Hrvatsku.

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:54