RIJEŠITE SE NEREDA

Savjeti stručnjaka za organizaciju stvari u dnevnom boravku

Imate problema s viškom stvari u vašem dnevnom boravku? Ako je vaš odgovor 'da', sljedeći savjeti profesionalaca mogli bi vam pomoći

Iako možda mislite da u svome domu ne možete stvoriti moderno, a opet funkcionalno rješenje za pohranu i organizaciju suvišnih stvari, to ne mora biti pravilo. Da bismo vam pomogli u rješavanju kaosa s viškom stvari u dnevnom boravku, izdvojili smo savjete stručnjaka. Evo što oni kažu!

1. Investirajte u namještaj za pohranjivanje stvari

Ako je vaš dnevni boravak manje kvadrature, a svakim danom imate sve više stvari - komadi namještaja za pohranjivanje suvišnih stvari idealno su rješenje vašeg problema. Takva vrsta funkcionalnog komada ima nekoliko prednosti - služi kao namještaj i dekoracija, ali i za pohranjivanje suvišnih stvari u vašem domu. S time se slaže i dekoraterka Erika Bodine.

- Namještaj s dodatnim ladicama služi za pohranjivanje svih stvarčica koje vam nepotrebno stvaraju nered. U njega možete pospremiti knjige, suvenire, jastuke, deke i sve ostale stvari koje vam nisu prijekopotrebne, ali ih se ne želite riješiti - savjetuje dizajnerica.

2. Nemojte zanemarivati zidove

Zidovi u dnevnom boravku ne moraju vam služiti samo za držanje ukrasnih slika, na njih jednako tako možete postaviti funkcionalne ladice, police ili vješalice koje služe za pohranjivanje stvari.

- Na zidove dnevne sobe možete postaviti i nekoliko zidnih kuka kao jednostavan način za organiziranje šešira, kaputa ili torbica bez pretrpanih ladica. Važno je jedino pronaći ravnotežu i razmak koji funkcionira jer ćete tako stvoriti vizualnu privlačnost u interijeru - savjetuje dizajnerica interijera Emilie Baltorinic.

3. Nabavite dekoraciju za pohranjivanje suvišnih stvari

Mislili ste da stvari za pohranjivanje stvari ne mogu istovremeno biti i dekoracija u interijeru? To ne mora nipošto biti točno, a s time se slaže i ljubiteljica uređenja interijera Kayla Hein.

- Neke stvari poput knjiga, bilježnica i priručnika mogu se pohraniti u pletenu košaru ili sličan komad dekoracije. Za veće predmete poput dječjih igračaka također vam mogu odlično poslužiti. Naime, ovakav način skladištenja stvari strategija izgleda sasvim pristupačno, a ujedno i olakšava dizajniranje funkcionalnog prostora s obzirom na pohranu - savjetuje Kayla.

4. Poslužite se suvišnim prostorom ispod stepenica

Ispada da postoji veliki niz arhitektonskih rješenja kako učinkovito koristiti prostor ispod stepenica u dnevnom boravku. Naime, taj je prostor našeg doma često zapostavljen i neiskorišten što nam omogućava da u njemu pohranimo sve stvari s kojima jednostavno ne znamo kamo.

- Prostor ispod stepenica može se koristiti kao ormar s poteznim policama ili funkkcionalnim regalima. Na taj način možete stvoriti dodatni prostor za sigurnu pohranu, a da pritom zadržite strukturalni integritet stepenica - savjetuje dizajnerica interijera Amira Johnson.

Foto: Fresh Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:02