PRAKTIČNO I FUNKCIONALNO

Savjeti za uređenje doma 'plutajućim' policama na zidovima

Police mogu imati mnogo funkcija u interijeru. Najčešće služe za držanje naših omiljenih knjiga, fotografija s obitelji ili prijateljima te svih ostalih dekorativnih elemenata

Takozvane 'plutajuće' police na zidovima savršeno su rješenje za uređenje svakog interijera, bez obzira na to radi li se o kuhinji, dnevnom boravku, kupaonici ili hodniku. Naime, ovakve police već neko vrijeme ne izlaze iz mode te su bez sumnje univerzalno rješenje za svaki prazni zid. Zato smo za vas izdvojili najljepše primjere 'plutajućih' polica koje će vas oduševiti na prvi pogled, nas sigurno jesu!

Foto: My Domaine/Amy Bartlam

Zapamtite: nekad je manje više! Iako raspolažete velikom kvadraturom prostorije, to nužno ne znači da trebate pretjerivati s elementima, u ovom slučaju policama na zidovima. Naime, time biste samo mogli postići 'kontraefekt', odnosno od osvježavajućeg i lijepog prostora mogli biste dobiti osjećaj nereda i pretrpanosti u prostoru.

Foto: My Domaine/Michael Wells

Ostanite organizirani i u najmanjem prostoru. To bi značilo sljedeće: kad i u slučaju da raspolažete s malom kvadraturom interijera, nemojte posustati. Multifunkcionalan namještaj i tome namijenjene 'plutajuće' police postoje upravo zbog uštede prostora u vašem domu.

Foto: My Domaine/Fantastic Frank

Samo zato što nemate previše slobodnog mjesta u svom domu ne znači da ne možete ukrasiti zidove omiljenim umjetničkim djelima ili držati svoje omiljene knjige u blizini. To samo znači da ćete imati malo više trebati ukomponirati nešto više vlastite kreativnosti s načinom na koji osiguravate mjesto za njih, a da pritom ostanete organizirani.

Foto: My Domaine/Lucy Williams

'Plutajuće' police uvijek su elegantno rješenje za pohranu stvari u svakom prostoru, ali su posebno transformativne u manjim područjima gdje morate koristiti svaki, pa i najskučeniji kutak. Isto tako, osim o funkcionalnosti, uvijek vodite računa o svojim željama i stilu uređenja koji postoji u vašem domu.

Izvor: My Domaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 07:29