TRENDOVI 2019.

Savjeti za uređenje svake prostorije u domu hit nijansom plave boje

Plava boja za svaku prostoriju u domu

U posljednjih nekoliko mjeseci tvrtke čija su specijalnost boje za dom objavljuju predviđanja trendova za sljedeću godinu. Tako je i tvrtka Behr objavila svoje predviđanje. Blueprint S470-5 njihov je odabir za 2019. godinu. Radi se o nijansi plave boje koja izgleda istinski plavo, bez naznaka bilo koje druge boje u pozadini. Iz Behra kažu kako ova boja ima potencijal postati klasik u godinama koje dolaze, upravo zbog svog umirujućeg efekta i jednostavnosti.

Nama se svidjela jer se jednostavno kombinira sa svjetlijim i tamnijim nijansama, a posebno s onim toplim nijansama. Odlično se slaže i s neutralnijim bojama među kojima se ističe, a i sama može zauzeti njihovu ulogu. Primjerice, zamislite da sve sive površine u prostoriji zamijenite ovom nijansom plave. Druga opcija u kojoj je ova nijansa plave istaknuta jest da u sivi interijer dodate plave ukrasne jastuke ili plavi naslonjač. Tada će se plavi detalji dodatno istaknuti. Iz Behra su objavili i niz paleta boja u kojima je ova nijansa plave glavna ili sporedna boja.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako kombinirati ovu boju u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kuhinji i kupaonici.

Dnevni boravak

U dnevnom boravku blueprint plava se može iskoristiti za zidove ili namještaj. Njome možete naglasiti samo jedan zid, a zatim ga dekorirati zidnim dekorativnim elementima u bijeloj boji. Također, možete obojiti sve zidove, međutim pripazite da vaš interijer tada ne ispadne previše mračan. Za bojenje svih zidova odlučite se samo ako imate svjetlije podove i mnogo dnevnog svjetla.

Trenutno je trend bojiti stari drveni namještaj u nove svježe boje. Blueprint plava može biti jedna od opcija. Ako imate sive ili bijele zidove, možete prebojiti regal ili stolić i tako osvježiti svoj dnevni boravak. Također, svoju ulogu može imati i kod dekoracije kauča. Ukrasni jastuci i dekice različitih tekstura u ovoj nijansi stvorit će pravu ugodnu atmosferu, i na kauču i u ostatku prostorije.

Kuhinja

Blueprint nijansa plave boje jedna je od odličnih opcija za osvježiti bijelu kuhinju. Možete istaknuti kuhinjske elemente tako da zidove svoje kuhinje obojite u plavo.

Ako ipak niste za bojenje zidova, možete napraviti potpuni makeover starog kuhinjskog namještaja. Prebojite ga plavom bojom te zamijenite stare ručke novim ručkama u zlatnoj boji ili svijetlim drvenim ručkama. Zatim kuhinjsku površinu oblijepte bijelim samoljepljivim papirom čiji uzorak podsjeća na mramorne površine i imate novu elegantnu kuhinju.

Kupaonica

Ako vam je potrebno osvježenje tradicionalno uređene kupaonice s bijelim kupaonskim elementima ili pak onim svijetlo ružičastim, ova plava nijansa na zidovima u potpunosti će osvježiti cijelu prostoriju. Također, odlično se slaže s pločicama u smeđim nijansama. Tako prostoru daje toplinu i stvara ugodnu i opuštajuću atmosferu.

Spavaća soba

Plava je umirujuća boja, stoga je itekako poželjna za prostorije u domu, a posebno za spavaću sobu kojoj je glavna uloga da nas opusti nakon stresnog i napornog radnog dana. Možete se odlučiti istaknuti samo jedan zid, a s njim upariti i svoju novu posteljinu. Dobit ćete potpuni makeover spavaće sobe u kojoj ćete se osjećati odlično.

Foto: behr
Izvor: fresh home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:17