BLISTAV DOM U POLA SATA

ŠEST "SVETIH" PRAVILA U pola sata do čistog doma!

 Nicole Franzen Photography
Znate sve trikove za brzo čišćenje doma, ali iznova izgubite cijeli slobodni dan u čišćenju... U čemu griješite?

Svake godine promjena godišnjih doba potakne nas da malo osvježimo svoj dom, preuredimo ga i temeljito očistimo kako bismo se pripremili za novo razdoblje koje dolazi. No, malo kome se sviđa provesti cijeli slobodni dan u velikoj akciji čišćenja pa je posebno korisno razviti metode i rutine koje nam omogućavaju da održavamo čistoću i urednost svoga doma u svega 20 do 30 minuta! Primijenite ove savjete kako bi i vaš dom zablistao u svega pola sata!

Nicole Franzen Photography

Pravilo 20/10

Ovo jednostavno pravilo predviđa da dvadeset minuta čistite i onda se deset minuta odmarate kako biste izbjegli takozvano "maratonsko čišćenje" ili kada osjećaj da ste uzeli preveliki zagrljaj. Razbijanje čišćenja u manje segmente pomoći će vam da se ne osjećate preopterećeno, a da svejedno odradite cijeli posao.

Pretvorite čišćenje u igru

Pogledajte oko sebe i pronađite 10 stvari koje se ne nalaze na svom mjestu i popravite to. Ili si zadajte deset minuta da počistite što više toga - pospremite stvari na njihovo mjesto, bacite smeće, objesite i posložite odjeću i slično, sve dok se ne oglasi tajmer.

Snimite fotografiju prije i poslije

Problem s čišćenjem vlastitog nereda jest činjenica da smo usred njega i često nam je teško vidjeti napredak ili primijetiti pojedine dijelove na kojima treba još raditi. Kako biste si olakšali proces snimite fotografiju prostora prije nego počnete, snimite koju i tijekom čišćenja te nakon što završite. Odmah ćete primijetiti napredak koji će vas potaknuti da se nastavite s čišćenjem.

Prigrlite vlastitu verziju minimalizma

Zapanjujuće fotografije minimalističkih i pročišćenih interijera na Instagramu i Pinterestu nisu uvijek realistične. Ne morate se riješiti svih svojih stvari kako biste imali odlično uređen prostor! Umjesto toga razmislite o tome smeta li vas mogući višak stvari ili vam čak nešto fali? Vaš dom mora odražavati vašu osobnost i vaše intereste, a ne izgledati kao da u njemu nitko ne živi.

Nemojte se uzrujavati ako vaš partner ili cimer ne dijeli vaše metode čišćenja

Razgovor o podjeli kućanskih poslova najbolje je imati prije useljenja s nekim, no događaju se situacije u kojima pravila nisu odmah postavljena. Ako dijelite svoj dom s drugim ljudima šanse su da nećete baš poklapati u navikama i željama kada je riječ o čišćenju i urednosti. Nema smisla ljutiti se niti zamjerati svojim sustanarima. Umjesto toga

koncentrirajte se na svoje ciljeve pa čak ako to značilo da ćete čistiti oko njih dok sjede na kauču i gledaju televiziju. Naravno, treba pokušati ostvariti dogovor i kompromis, ali i zadržati zdravu dozu humora u cijeloj priči.

Napustite ideju savršenstva

Život je neuredan, a vaš dom nikada neće izgledati kao prostor iz magazina. Umjesto toga se opustite, dobro zabavite i uživajte u svom prostoru u potpunosti.

Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:02