KORISNA I PRAKTIČNA RJEŠENJA

Šest zlatnih savjeta kako očistiti kupaonicu u samo 10 minuta

Pogledajte koji će vam genijalni savjeti pomoći u učinkovitom čišćenju vaše kupaonice, i to u samo nekoliko minuta!

Čišćenje kupaonice najvjerojatnije vam nije visoko na popisu omiljenih kućanskih poslova, baš kao što to nije slučaj ni kod većine drugih ljudi, ali je ipak nešto što ne smijete zanemarivati. Naime, upravo je kupaonica jedna od onih prostorija u domu koju je potrebno često i temeljito čistiti. Za vas imamo barem neke dobre vijesti - uz samo nekoliko učinkovitih proizvoda i malo strategije, svoju kupaonicu možete očistiti u samo 10 minuta.

1. Riješite se nereda/suvišnih stvari (30 sekundi)

Prva i osnovna stvar koju morate napraviti prilikom čišćenja kupaonice jest rješavanje nakupljenog nereda, odnosno svih suvišnih stvari u kupaonici kojima tamo jednostavno nije mjesto. Naime, suvišne stvari samo stvaraju nepotreban kaos i nered u stambenom prostoru, a ujedno i znatno otežavaju čišćenje kupaonskih površina. Prazne boce, posude i sve proizvode s istekom proizvoda odmah bacite u smeće. Dodatne toaletne potrepštine, jednako kao i svježi ručnici moraju se uvijek držati ispod/pored sudopera, u ormariću ili na otvorenoj vanjskoj polici kako bi vam uvijek bili pri ruci.

2. Pobrišite sve površine (2 minute)

Drugi savjet koji će vam pomoći u održavanju čistoće vaše kupaonice 'krije' se u površinskom čišćenju. Redovito brisanje, odnosno čišćenje površina u kupaonici održavat će čistoću i red što dulje te tako djelotvorno odgoditi nakupljanje nečistoća, prašine ili neke druge prljavštine. Površine u kupaonici najjednostavnije ćete očistiti koristeći višenamjenskog sredstva za čišćenje koje trebate ostaviti da djeluje na površini nekoliko sekundi, a zatim sve zajedno jednostavno isperete ili obrišete čistom krpom. Pritom nemojte zaboraviti ni na zrcalo!

3. Nemojte zaboraviti ni čišćenje podova (4 minute)

Osim površina, jednako je važno redovito obrisati i pod u kupaonici. Naime, i na njemu se također nakupljaju nečistoće i bakteriije, a to je nešto po čemu sigurno ne želite svakodnevno hodati. Podovi u kupaonici mogu se lako zzaprljati, ali jednako ih je tako jednostavno i očistiti. Riješite to tako da pod u kupaonici jednostavno očistite sredstvom za čišćenje podova, a nakon nekoliko minuta, sve samo obrišite čistom krpom. Ako pod nije vlažan niti blatan, metlom jednostavno prijeđite po podu i pokupite prašinu, a zatim uklonite sve tvrdokorne mrlje (ako ih ima!).

4. Pobrinite se za to da sve stvari budu na svom mjestu (2 minute)

Kao što smo ranije spomenuli, nered u kupaonici često dodatno pridonosi nastanku neželjenog kaosa i nakupljanju nečistoća. I ono što je najbolje od svega, za to će vam biti potrebno tek nekoliko minuta! Skupite sve ručnike u kupaonici i objesite ih da se što brže osuše. Čisti ručnici za ruke moraju biti uredno složeni na pultu kako bi vam uvijek bili pri ruci, a usput maknite i svu razbacanu odjeću kojoj u kutu kupaonice sigurno nije mjesto.

5. Nabavite sve potrepštine za kupaonicu (30 sekundi)

I pod ovime prvenstveno mislimo na sva odgovarajuća sredstva za čišćenje kupaonskih površina, sapun za pranje ruku, dezinfekcijske maramice, toaletni papir, ali i na osvježivač zraka. Sve je to itekako važno da bi vaša kupaonica bila što jednostavnija za čišćenje, ali i održavanje.

6. Bacite smeće (1 minuta)

I posljednje, ali zato ne i najmanje važno jest sljedeće - redovito iznesite smeće iz svoje kupaonice svaki puta kada se toga sjetite. Ne samo da će vaša prostorija mnogo bolje izgledati, njome se neće širiti neugodni mirisi - što je još samo jedan dodatan plus u cijeloj priči!

Foto: Pexels.com, Living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 22:18