15 neodoljivih kuhinja

Sjajne ideje za male kuhinje

Neka vaša mala kuhinja bude funkcionalna i lijepa

Iako je vaša kuhinja mala, ona i dalje može biti srce vašeg doma. Potrebno je samo prostor lijepo organizirati i urediti ga tako da ima više funkcija. Danas vam donosimo ideje kako, ako živite u malom interijeru, možete vrlo funkcionalno iskoristiti kuhinju, bilo da je riječ o mini šanku ili kuhinjskom otoku koji će ujedno biti i blagovaonski stol ili o maloj klupici koja će biti produžetak kuhinjskih elemenata i iznad koje možete postaviti police za knjige.

Dobra strana malih kuhinja jest i ta što nam je, kada smo u njima, sve nadohvat ruke – sudoper, perilica, posuđe, začini, namirnice, štednjak, hladnjak… No, da bi sve dobro funkcioniralo i bilo dobro raspoređeno te se ne bi sudarali s uređajima i posuđem, potrebno je konzultirati se sa arhitektima i dizajnerima. Stručno oko uvijek će pronaći novi centimetar prostora koje mi laici nećemo uočiti. Isto tako, predložit će boje, materijale, oblik polica i ormarića koji su idealni za male prostore. Također, u potrazi za osmišljavanjem male kuhinje, dobro je inspirirati se primjerima, a mi vam donosimo neke od njih. Odabrali smo za vas 15 neodoljivih kuhinja koje su nam se svidjele na prvu. Vjerujemo da će i vama. I da će vam biti od koristi.

Šank koji ćete izraditi po narudžbi idealan je stol za ručanje i radna ploha, kao i mjesto za odlaganje uređaja i kuhinjskog pribora ako imate malu kuhinju. Nove generacije vole objedovati za stolom tako da vaši ukućani neće negodovati zbog šanka. A i atmosfera za vrijeme objeda će biti prisnija i ugodnija.

Ako nema mjesta za klasični stol, tada i zidna polica na sklapanje može dobro poslužiti.

Imati malu kuhinju ne znači i odreći se kreativnih i zanimljivih rješenja. Ili pak boja. Čak i crna dolazi u obzir ako prostor ima dovoljno prirodnog svjetla i ako je ostatak kuhinje u svijetlijim nijansama.

Dobra solucija je izrada namještaja po mjeri ili nabava gotovih mini kuhinja, koje se još mogu upotpuniti manjim stolom, mini vitrinom, policom, šankom ili pokretnim otokom. Ovakve kuhinje idealne su za garsonjere, apartmane i vikendice.

Ako ne želite viseće ormariće do stropa, nego zadržati starinski štih i opuštenost, uvijek možete dobiti dodatni prostor za skladištenje u vidu polica. Detalji u malim kuhinjama nisu zabranjeni, ali pazite u njihovu doziranju , kao i bojama i oblicima.

Bijele kuhinje su uvijek dobro rješenje, a usto su i dalje u trendu, tako da ne brinete da vaša kuhinja neće biti dovoljno atraktivna. Detalji u drugim bojama su dobro došli, kao i ormarići koji sežu do stropa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 16:18