5 KLJUČNIH ELEMENATA UREĐENJA

Sofisticiran interijer za muškaraca s puno stila

 

Stvaranje atraktivnog uređenja koje je oličenje odličnog stila i ležernosti doima se isprva kao kompleksan pothvat jer iako će za sebe uvijek reći da nisu komplicirani, muškarci u svojem prostoru ipak vole stvari posložene na određeni način. No, kako biste s lakoćom stvorili savršen muški brlog, jednostavno primijenite ovih pet ključnih elemenata prilikom uređenja i rezultat će bez iznimke biti sofisticiran interijer za muškaraca s puno stila.

Tamno drvo

Dok svijetlo drvo čini da se prostor doima nježnijim i opuštenim, tamno ga drvo pretvara u dramatičan i profinjen interijer. Pritom je ključno postići ravnotežu između namještaja i ostatka uređenja primjenom neutralnih ili pak tamnijih boja poput sive ili crne. Prilikom osmišljavanja prostora uzmite u obzir da je u prostoru korisno stvoriti određene svijetle zone pomoću bijele boje ili prozora koji propuštaju prirodno svjetlo u unutrašnjost kako interijer ne bi bio premračan i tmuran. Odaberete li za svoj dom tamne parkete, neće biti potrebno tome dodati još i tamni namještaj, a predmeti u bijeloj, sivoj ili čak crnoj boji poslužit će vam kao idealan završni pečat uređenja.



Tamne tkanine

Muške su spavaće sobe najčešće sasvim jednostavne, bez brojnih ukrasnih jastučića, dodatnih prekrivača i sličnih detalja koje žene s užitkom biraju za svoje prostore. Želite li stvoriti upravo takvu spavaću sobu, odaberite tamne presvlake ili jednostavne uzorke poput geometrije ili kariranih tkanina i ograničite se na najosnovnije komade namještaja, kao i posteljine. Ako niste ljubitelj tamnih boja i želite klasičnu bijelu posteljinu, podignite dojam u sobi dodavanjem jastuka presvučenog umjetnom kožom ili, pak, grubom vunom.



Luksuzni tuš

Tuševi u muškim prostorima važna su stavka za opuštanje i njegu nakon napornog dana na poslu i iscrpljujućeg treninga pa je bitno da izgledaju odlično i moderno. Korištenjem teških materijala poput betona ili opeke u kupaonici stvorit ćete zanimljiv prostor nadahnut industrijskim stilom koji će izgledati zaista efektno. Budući da vjerojatno nećete potrošiti mnogo novca na tipične dekoracije koje bi odabrala ženska ruka, poput zasebnih spremnika za deterdžent i sapun, posudica za šminku i elegantnih ručnika, uložite ušteđeni iznos u luksuzne sustave za tuširanje za apsolutno uživanje!



Kožna fotelja

Vaša dnevna soba može imati udobnu sofu, stoliće za kavu, najmodernije ozvučenje i sto drugih detalja, ali bez upečatljive kožne fotelje jednostavno neće biti potpuna. Kao oličenje muževnosti kožna će fotelja biti vaše najdraže mjesto za gledanje televizijskog programa ili čitanje knjige uz čašu dobrog piva.


Minimalistički detalji

Ideja vodilja za uređenje pravog muškog interijera svakako je minimalizam bez mnogo komplikacija. Ostavite li zanimljive materijale poput metala, drva, mramora ili betona izložene pogledima, uz mnogo prirodnog svjetla i pažljivo postavljenu umjetnu rasvjetu stvorit ćete interijer koji je prirodan, luksuzan i odlično odražava karakter muškarca koji u njemu živi.



Izvor: Due Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:52