VRTLARSKI DNEVNIK

Što raditi ovaj vikend?

    AUTOR:
    • Hrvoje Kovač

  • OBJAVLJENO:
  • 18.11.2017. u 12:47

Sačuvajte vodeno bilje preko zime i ukrasite dom

U jednom od prethodnih brojeva prikazao sam vam način na koji možete izraditi maleno jezerce u vlastitom vrtu. Pritom smo posadili dosta vodenog bilja. Međutim, većina vodenog bilja je osjetljiva na niske temperature, stoga je potrebno na neki način ga zaštititi, kako biste ga sačuvali do proljeća.

U današnjem broju prikazat ću vam kako možete zaštititi vodeno bilje i istodobno ukrasiti vlastitu kuću. Vjerujte, jednostavno je i lako!

 

POTREBAN MATERIJAL: vodeno bilje, škare, nožić, lopatica, staklene tegle sa širim otvorom i supstrat za vodeno bilje.

 

NAČIN IZRADE: Pažljivo izvadite biljke iz jezerca lopaticom ili rukom, tako da pri vađenju korijenja pripazite kako ga ne biste oštetili. Ako vadite lopoče, nožićem pažljivo u vodi odvojite rizom s korjenčićem. S biljem koje pluta na vodi, poput vodenog ljiljana, pistie i sl., nećete imati problema, jer ih je potrebno samo izvaditi rukom. Nakon toga škarama uklonite požutjele listove

 

Napunite teglice vodom.

 

U svaku od njih posebno stavite biljku. Želite li sačuvati lopoč, potrebno ga je posaditi na način da na dno teglice stavite supstrat i lagano utisnete korijen lopoča u supstrat, a zatim dolijete ostatak vode do vrha teglice.

 

Teglice s posađenim biljem stavite na toplo i svijetlo mjesto u kući. Preporučujem da često mijenjate vodu u teglicama.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Izdvajamo

Iz drugih medija