ZDRAVLJE U DOMU

TOP 6 zdravstvenih razloga zašto je dobro imati klimu u domu

 

U posljednjih nekoliko tjedana sve više temperature natjerale su nas da uključimo svoje klima uređaje kako bi nam u domu bilo ugodno. Primarni motiv za kupovinu klima uređaja nam je gotovo uvijek upravo to – kako bismo rashladili svoje domove i mogli nesmetano obavljati sve što trebamo, a zatim nesmetano zaspati.

Međutim, jeste li ikada razmišljali o zdravstvenim benefitima ugradnje klime u svoj dom?

Stariji modeli klima mogu izavati glavobolje, probleme s disanjem, suhu kožu… Međutim, novijim klima uređajima na tržištu, kao što su LG-evi modeli za 2018. godinu, glavna je misija očuvanje vašeg zdravlja i zdravlja vaših ukućana. Hlađenje, grijanje, tihi rad i upravljanje klimom putem mobilnog uređaja su funkcionalnosti koje se na ovakvim klimama jednostavno podrazumijevaju.

Kako bismo detaljnije objasnili kako klima uređaj može utjecati na zdravlje, napravili smo popis 6 zdravstvenih razloga zbog kojih biste trebali razmotriti opciju nabavljanja jedne takve klime.

1. Filteri sakupljaju bakterije i štetne čestice

Filteri su sastavni dio svakog klima uređaja. Njihova glavna uloga je da čiste zrak od raznih bakterija, virusa, peludi i grinja. Međutim, postoji više vrsta filtera. Primjerice, novi LG-evi modeli imaju filtere s dvostrukom zaštitom koji sakupljaju sve čestice veće od 10 mikrometara. Ovakvi filteri idealni su za osobe s alergijama.

2. Ionizatori steriliziraju zrak

Osim dvostrukih filtera, u novijim modelima klima nalazi se i ionizator. Konkretno, u LG klima uređajima kao što su ARTCOOL, Deluxe, Sirius i Standard ugrađen je ionizator Plasmaster koji prilikom hlađenja oslobađa preko tri milijuna iona. Ti se ioni vežu uz štetne čestice te na taj način steriliziraju zrak.

3. Sterilizacija bakterije E. Coli

Kod ionizatora je važno istaknuti da se se ioni vežu za čestice virusa i bakterija te ih pritom uništavaju. Tako je LG modele dokazano da steriliziraju bakteriju E. Coli u preko 99,9% slučajeva u samo pola sata.

4. Smanjenje neugodnih mirisa

Zahvaljujući ionizatoru, u zraku se smanjuju i neugodni mirisi. Neugodni mirisi uglavnom dolaze od štetnih čestica. Ionizator sterilizacijom zraka uništava te čestice, a samim time neutralizira mirise u vašem domu.

5. Sprječavanje stvaranja plijesni

Zahvaljujući funkciji automatskog čišćenja na filterima klima uređaja sprječava se stvaranje plijesni i bakterija, što znači su šanse da iz takvog klima uređaja u zrak vašeg doma odu neželjene čestice zaista minimalne

6. Novi modeli klima uređaja štite okoliš

I za kraj, klima uređaj ne utječe samo na naše zdravlje, nego je učinkovit i u borbi protiv oštećenja ozonskog omotača i globalnog zatopljenja. Stoga, kupovinom klima uređaja koji koriste ekološki prihvatljive plinove činite dobru stvar i za okoliš. Najnoviji LG-evi modeli kao rashladno sredstvo koriste plin R32 koji ima visoku energetsku učinkovitost, što znači da u zrak odlazi značajno manja količina nego kod ostalih plinova.

Dakle, glavni elementi kod klima uređaja koji se brinu za vaše zdravlje su dvostruki filteri, ionizator Plasmaster, mogućnost automatskog čišćenja te plin R32. Sve te elemente možete pronaći u najnovijim modelima LG-evih klima uređaja kao što su ARTCOOL, Deluxe, Sirius i Standard. Više informacija o novim modelima LG-evih klima uređaja saznajte na njihovoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:20