TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI

Top savjeti kako biti što produktivniji u radu od kuće... a tiču se vašeg radnog kutka!

 Unsplash

Ako ste jedni od onih koji su s obzirom na novonastalu situaciju primorani raditi od kuće, sigurno ste se susreli s problemom koncentracije, produktivnosti ili jednostavno nešto težim privikavanjem na nove 'radne' uvjete. Ipak, postoje rješenja koja vam mogu pomoći te olakšati cijeli proces, a tiču se vašeg radnog kutka.

1. Organizirajte radni prostor

Kako biste se mogli što bolje i kvalitetnije usredotočiti na posao, važno je da svoj radni kutak uredite na odgovarajući način. Trebate imati sve što vam je potrebno za rad (radni stol, stolac, računalo i/ili laptop, miš, pribor za pisanje...), ali je jednako tako i bitno da kutak uredite po svom ukusu. Naime, lakše će vam biti raditi ako uživate boraviti u svom radnom prostoru.

2. Napravite raspored

Baš kao što na radnom jestu imate određeni raspored i radno vrijeme, ne bi bilo loša da isti napravite i tijekom rada od kuće. I ono što je još važnije - obavezno ga se pridržavajte. Vrijeme leti, pa ako nemate radno vrijeme, dan vam može proći bez da ste se posvetili poslu ili barem ne u onakvoj mjeri u kakvoj je to potrebno. Ako sami određujete kad i koliko radite, prilagodite se potrebama posla, a cijeli raspored stavite na vidljivo mjesto na radnom stolu ili pored njega.

3. Maknite sve što vam odvlači pažnju

Kada radimo od kuće, vrlo nam lako i najmanja sitnica može odvući pažnju. Upravo zbog toga, jako je važno da iz svoje blizine (pod ovime mislimo s radnog stola) maknete sve što nije vezano uz posao, mobitel, časopise, tv ili neke druge sadržaje koji vam odvlače pozornost. Bit ćete znatnije produktivni ako se usredotočite isključivo na posao koji morate obaviti, a sve ostalo ostavite za kasnije.

4. Odaberite glazbu za bolju koncentraciju

Dobrobiti glazbe uistinu su velike, pa tako nije ni iznimka naša koncentracija. Ako ste jedni od onih kojima ne odgovara potpuna tišina, složite playlistu omiljenih pjesama, a pritom vodite računa da to bude samo ona melodija koja će vas opustiti.

5. Ukrasite radni stol dekorativnom biljkom

Sigurno ste već čuli za biljke koje nisu zahtjevne, a imaju i odlično djelovanje da poboljšavaju koncentraciju i fokusiranost na posao. Upravo je njihovo držanje na radnom stolu ili pored njega odličan trik da budete što produktivniji tijekom rada od kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:34