Božić 2017.

Trendovi u ukrašavanju blagdanskog stola

 

Iako smo tek na početku studenog, sama pomisao da nam uskoro stiže Božić, najraskošniji blagdan koji najčešće slavimo okruženi čarobnim lampicama, sjajnim kuglicama, brojnim ukrasima i nezaobilaznim mirisom cimeta, naranči i bora mnoge od nas u trenu ispuni veseljem. Kako opremanje svoga doma ne biste ostavili za posljednji tren i zbog toga u žurbi zaboravili uživati u samom procesu potrage za savršenim detaljima, jelima i idejama odlučili smo vas dobro pripremiti i za vas izdvojiti trendove koji će zavladati našim blagdanskim stolovima ove božićne sezone.

A post shared by BLAUSS MAISON (@blaussmaison) on

Boje

Kombinacija crvene, zelene i zlatne pravi je klasik s kojim ne možete pogriješiti, pogotovo ako volite filmske Božiće kako ga prikazuje nezaobilazni Sam u kući bez kojeg blagdanska sezona jednostavno ne može početi. Želite li ove godine ipak iznenaditi svoje ukućane, odaberite neočekivanu boju poput predivne plave ili pak elegantne sive koju ćete kombinirati s predivnim bijelim komadima posuđa uz koji detalj od metala. Volite li luksuz onda nemojte zaobići raskošne tamne boje bobičastog voća koje će izgledati zaista impresivno ako ih dodatno ukrasite predmetima boje starog zlata ili mjedi. Zelenu boju i dašak svježine na svoj stol donesite u obliku različitih grančica borovine i drugog zimzelenog bilja, a osim što će izgledati čarobno još će vam i predivno mirisati!

A post shared by Christmaholic (@christmaholic) on


Uzorci

U slučaju da su vam dosadile tipične pahuljice i zvjezdice, odaberite ove godine nešto malo drugačije. Uzorak tartana izgledat će izvrsno na vašem stolu, a predstavlja odličan način kako u svoj blagdanski dekor uklopiti svima omiljenu božićnu crvenu boju. Za ljubitelje jednostavnosti laneni stolnjaci s prugicama predstavljaju idealnu tkaninu koja će pretvoriti vaš stol u šarmantan prizor, a pruge će voditi pogled promatrača prema glavnoj zvijezdi cijele večeri odnosno slasnom obroku koji ste pripremili za svoju obitelj. Ako ste u potrazi za dinamičnijim uzorkom onda je za vas gingham odnosno karirani uzorak koji predstavlja atraktivan izbor za ubruse, ali i za sam stolnjak. Odaberete li ovu posljednju opciju neka ostatak vašeg dekora bude jednostavan jer ćete tako postići ljepši izgled cijelog stola.


Teksture

Od sjajne i glatke keramike do grube jute, blago zgužvanog lana, drvene površine stola i hrapavih drvenih grana i kore, nemojte zaboraviti obratiti pozornost na teksture predmeta koje stavljate na svoj stol kako biste stvorili dinamičan prizor unatoč neutralnoj paleti koju ste možda odabrali za njegovo uređenje. U slučaju da vas privlače raskošni blagdanski stolovi prepuni detalja onda će vam upravo stavljanje fokusa na različite teksture omogućiti da svom uređenju dodate još jedan sloj zanimljivosti.


Oblici i materijali

Skandinavski interijeri doista nas s dobrim razlogom iz godine u godinu oduševljavaju. Ti jednostavni, a topli prostori osobito zablistaju za vrijeme blagdana kada njima zavladaju suptilni dekorativni komadi koji vas mogu nadahnuti prilikom uređenja vašeg stola. Prozirne staklene vaze kao od leda, prenamijenjene staklenke u kojima se nalaze delikatni komadi zelenila i cvijeće, mirisne svijeće, pletivo i prozračni geometrijski oblici kao što je finski himmeli pomoći će vam postići sofisticiran i elegantan stol bez velikih ulaganja. Ispletite svoje ubruse, himmeli izradite pomoću zlatno obojenih slamki i špage te objesite iznad stola, a nemojte zaboraviti i razbacati malo zelenila po samom stolu kako bi dodali dašak prirode na svoj blagdanski stol. Napunite ga odličnom hranom i nemojte zaboraviti uživati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:00