Uređenje malih prostora

Trendovi za uređenje malih interijera

 

Kako maksimalno iskoristiti prostor ili kako namještaj prilagoditi malom interijeru, važna su pitanja na koja vlasnici malih stanova traže odgovore, kako bi životni prostor učinili lijepim i ugodnim. No, često pritom zanemarujemo uređenje i trendove koji su aktualni i zato smo ovaj članak odlučili posvetiti posljednjim trendovima za uređenje malih domova uočenim na Instagramu.

Otvorene police su veliki hit i lijepo se mogu uklapiti u različite slobodne kutke interijera. Ako ste malo spretniji, možete ih i sami izraditi od drva. Ako želite da vaša polica bude šik dodajte joj bakrene detalje.

Ako se pitate kako urediti malu kupaonicu da izgleda atraktivno, odgovor je u hrabrom pristupu uređenju. Prema maloj se kupaonici trebate postaviti kao da je velika. Pogledajte primjer na slici! Predimenzioni tropski uzorak tapete bio je pun pogodak i izgled je ove male kupaonice podigao na novu razinu, dok su zlatni detalji su dodatno istaknuli odabranu kombinaciju.

Hit boja ove sezone prema Pantone institutu je tamnoplava, kao stvorena za male interijere. U kombinaciji s tradicionalnim komadima namještaja ili vintage dekorom svaki će mali interijer učinit izuzetno elegantnim.

Za male prostore birajte kompaktnu manju sofu koja ima jedan veliki jastuk umjesto dva ili više. Izgledati će elegantno, veće nego što jest, zauzima manje mjesta, a možete ju koristiti i za spavanje.

Iako mnogi smatraju da je za male interijere najbolje odabrati jednu boju i materijal za sav namještaj, ova mala kuhinja pokazuje suprotno. Nema ništa loše u kombinaciji materijala, ali tako da se držite onih koje već imate u domu. Tako ćete dobiti cjelinu i unijeti dozu dinamike u prostor.

Elegantan izgled ovog interijera postignut je crnim zidom u kombinaciji s bijelom bojom.

Postoji mnogo načina kako dodati skladišni prostor. Ovaj nam se, primjerice, jako sviđa jer je i dekorativan i funkcionalan. Ugradbeni ormar duž cijelog zida, izvrsno je rješenje za skaldištenje stavri.

Kutak za spavanje u ovom malom interijeru koristi uzdignuti kubus koji vizualno odvajaju spavaći dio od ostatka interijera, a podnožje je služi za spremanje stvari.

Tamne nijanse nisu zabranjene u malim prostorima, samo s njima treba biti jako pažljiv. Na primjer, ova mala kuhinja izgleda savršeno!

Pomoćni stolići nezaobilazan su komad namještaja u malom interijeru. Odlučite se za zanimljivi dizajn koji će naglasiti eleganciju vašeg dopma kao na slici gore, gdje su kombinirana dva stolića različitih oblika.

I kod multifunkcionalnih rješenja u jako malim interijerima razmišljajte veliko. Materijali i boje ne moraju biti bijeli.

Izvor: mydomaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:04