SAVJETI ZA BRZO UREĐENJE

TRIKOVI KOJI POMAŽU Evo na koje sve načine možete dekorirati malu kupaonicu

Pogledajte koje smo jednostavne i genijalne trikove za uređenje male kupaonice izdvojili samo za vas - sigurni smo da će vam pomoći...

Mala kupaonica istovremeno može biti i blagoslov i prokletstvo. S jedne strane, ostavlja dovoljno prostora za uređenje i organizaciju, dok s druge strane predstavlja problem s manjkom prostora. Međutim, postoji rješenje. Naime, uz samo nekoliko pametnih trikova za uređenje i organizaciju stvari u prostoru, možete maksimalno iskoristiti malu kvadraturu i urediti svoju kupaonicu na odgovarajući način.

Pa kako onda urediti malu kupaonicu da bude lijepa, pristupačna i pritom funkcionalna? Bez obzira na to želite li svojoj kupaonici dati brzi 'makeover' ili planirate veće preuređenje, donosimo vam pametne trikove koji će promijeniti način na koji doživljavate svoju kupaonicu. S pametno postavljenim namještaja, pravim odabirom boja i prikladnim prostorom za pohranu stvari, obećajemo vam da ćete više voljeti svoj ograničeni prostor.

Foto: My Domaine/Space of Exploration

1. Postavite vješalice na prazna mjesta u kupaonici

Neka mjesta u kupaonici često zanemarujemo, a upravo su ona idealna za postavljanje elemenata koji štede prostor. Ako u svojoj kupaonici imate ograničen prostor za pohranu stvari, a pretpostavljamo da imate, savršeno rješenje je upotreba praznog, odnosno 'mrtvog' prostora u interijeru kao što je stražnja strana vrata kako biste postavile kuke ili vješalice.

Foto: Rejuvenation.com

Foto: My Domaine/Jessica Helgerson

2. 'Poigrajte' se s ogledalima u prostoru

Kad govorimo o uređenju manjih kvadratura, uvijek spomenemo ogledala jer su ona prava vizualna varka za uređenje malih prostora, pa će tako odgovarati i kod uređenja vaše skučene kupaonice. Kako bi rezultati bili što bolji i kvalitetniji, a vaša kupaonica izgledala što veće, možete se 'poigrati' različitim veličinama i oblicima ogledala.

Foto: My Domaine/Catherine Kwong

3. Eksperimentirajte s tamnijim bojama zidova

Svijetle boje uvijek su dobar izbor za zidove malih prostorija u našem domu, ali zašto ne biste pokušali s nečim drugačijim? Već smo to nekoliko puta rekli i ponovit ćemo ponovno - tamne boje čine čuda u malim prostorima, a to pravilo vrijedi i za male kupaonice. Pokušajte oslikati svoje zidove kombinacijom tamnijih, plavih ili crnih nijansi, a slobodno odaberete i neke druge dramatične tonove. Osim toga, tamne pločice na podu ili mramorni mozaik uvijek su savršeni izbor za 'osvježavanje' kupaonice.

Foto: My Domaine/Space Exploration

4. Ne ostavljajte prazna mjesta na zidovima

Umjesto da višak vaših stvari bude 'razbacan' po podu vaše ionako skučene kupaonice, kod uređenja je bolje da se usmjerite prema 'popunjavanju' praznih mjesta na zidovima. 'Plutajuće' police, elementi urađeni na zidovima ili u samoj unutrašnjosti zida, savršeno su rješenje za 'popunjavanje' prostora i tako, barem vizualno, povećavanje kvadrature kupaonice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:58