DOBRODOŠLE PROMJENE

Trikovi za postizanje wow efekta: Osvježite dom i stvorite upečatljivo uređenje već danas

 iStock
Ako ste ljubitelji boja i uzoraka, iskombinirajte različite uzorke i u potpunosti oživite svoj prostor

Naši interijeri mogu izgledati kao iz kataloga ali s vremenom se navikavamo na njih i postaju nam pomalo uobičajeni i dosadni. Stoga nije loše svakih nekoliko mjeseci osvježiti izgled svog interijera ali bez kompliciranih projekata i velikog budžeta. Uz dodatak samo jednog elementa na koji ćete skrenuti fokus, vaš interijer može poprimiti u potpunosti drugačiji izgled.

image
Taylor Hernandez, Unsplash

1. PROMIJENITE OSVJETLJENJE

Dodajte novu lampu ili promijenite viseću svjetiljku u domu. Promjena osvjetljenja ili centralne svjetiljke neće proći nezapaženo.

image
Designecologist, Unsplash

2. POIGRAJTE SE S UZORCIMA

Ako ste ljubitelji boja i uzoraka, iskombinirajte različite uzorke i u potpunosti oživite svoj prostor. Međutim, držite se osnovnog pravila kombiniranja uzoraka. Kombinirajte ih isključivo na različitim elementima u interijeru. Primjerice, na ukrasnom jastuku i fotelji. Ako imtate više uzoraka na jednom većem elementu, primjerice na zidu, međusobno će izgledati neskladno.

image
Toa Heftiba, Unsplash

3. STVORITE KONTRAST U INTERIJERU

Dodajte elemente jarkih ili pastelnih boja u svoj interijer. Može se raditi o dekorativnom detalju, a možete u potpunosti zamijeniti neki komad namještaja.

image
Boxed water is better, Unsplash

4. KORISTITE ŠARENE BOJE

Zaboravite na trenutak na pravila s kombiniranjem boja, stvorite svoju paletu od nekoliko boja i uklapajte detalje u interijer.

image
Alex Block, Unsplash

5. VELIKI UZORCI NA TKANINAMA

Uzorci koji su izrazito upečatljivi sav će fokus u prostoriji privući na sebe te ćete dobiti osjećaj kao da ste zakoračili u neku novu prostoriju.

image
iStock

6. ISTAKNITE JEDAN ZID DEKORATIVNIM ELEMENTIMA

Da biste preuredili interijer, ne trebate se fokusirati na cijelu prostoriju, već samo na jedan zid. Ispunite ga dekorativnim zidnim elementima ili pronađite jedan veliki element koji će biti u fokusu.

image
Jason Briscoe, Unsplash

7. ISTAKNITE JEDAN ZID OBITELJSKIM FOTOGRAFIJAMA

Mnoštvom obiteljskih fotografija možete istaknuti jedan zid. Osim što će vizualno izgledati privlačno, bit će savršen materijal za priče na obiteljskim druženjima u vašem dnevnom boravku.

image
Kaylah Matthews, Unsplash

8. POSTAVITE NOVI ZIDNI SAT

Sat je element na zidu u koji najčešće gledamo, što ga čini idealnim kandidatom za zamjenu. Pronađite neki drugi, veći i u potpunosti drugačiji kako biste dodali svom interijeru wow efekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:52