ZA BEZBRIŽAN SAN

U 3 koraka do savršeno čistog madraca

Iako preko madraca imamo uvijek imamo prekrivač, to ne sprječava odumrle stanice kože, znoj, prašinu i ostalo da se pojave i zadrže na madracu. Osim toga, možda ste po njemu polili jutarnju kavu i ne znate kako se riješiti mrlje. Ovaj vikend zadajte si projekt temeljitog čišlčenja madraca. U nastavku vam donosimo tri jednostavna koraka za čišćenje.

1. KORAK: Usisajte madrac

Preko usisavača postavite čistu tkaninu kako vaš usisavač s kojim usisavate podove ne bi došao u dodir s madracem. Zatim temeljito usisajte cijeli madrac, i to s obje strane. Posebnu pozornost obratite na udubine ako postoje, jer se tamo sakuplja najviše čestica.

2. KORAK: Uklonite mrlje

Mrlje na madracu možete ukloniti na dva načina. Prvi je pomoću spreja od mješavine hidrogen peroksida, deterdženta za posuđe i kipuće vode. Posprejajte dio na kojem se nalazi mrlja, ostavite dvije minute, a zatim istrljajte sa spužvicom.

Drugi način za očistiti mrlje s madraca je da napravite pastu od limunovog soka i soli. Pastu razmažite po mrlji i ostavite da odstoji sat vremena. Limunov sok bi je trebao omekšati, a sol upiti.

3. KORAK: Posipajte sodu bikarbonu

Za kraj, posipajte po cijelom madracu sodu bikarbonu. Soda će upiti neugodne mirise i eventualne masnoće i prljavštinu koja se još nalazi na madracu. Ostavite sodu da stoji sat vremena, a zatim je temeljito usisajte.

Važna napomena: Tijekom čišćenja madraca imajte cijelo vrijeme otvoren prozor. Tako će se madrac prozračiti te brzo i temeljito osušiti. Preporuča se da madrac čistite svaka tri tjedna.

Izvor: homesteady

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:23