SAVRŠEN ORMAR

U 5 koraka do savršeno urednog jesenskog ormara

Kako do ormara organiziranog kao što su oni na Pinterestu?

Sezona ljetne odjeće polako prolazi, što znači da duge hlače, veste, baloneri i košuljice polako ponovno zauzimaju glavnu scenu naših ormara, dok se one ljetne stvari sele izvan vidokruga.

Kako zadržati savršeno organiziran ormar? Tajna je u tome da se osjećamo inspirirano i da svakoj stvari predvidimo njeno mjesto. Na taj će nam način slaganje robe u ormar postati automatski posao, a ne napor koji moramo odraditi.

U nastavku donosimo pet koraka za jesensko slaganje ormara.

1. Posložite robu na vješalicama od najveće do najmanje

Ono što je najvidljivije u većini ormara su stvari na vješalicama. Prvo se za njih pobrinite da su uredno posložene, a onda krenite na ostatak ormara. Posložite stvari na vješalicama od najvećih prema najmanjima. Vjerojatno ćete započeti s kaputima i balonerima, a nastaviti s haljinama ili odijelima te dovršiti s košuljama.

2. Kategorizirajte sve na policama

Za sve ostale stvari odvojite mjesto na policama. Posebno posložite majice, a posebno hlače. Donje rublje i ostale manje stvari zasad stavite sa strane.

3. Odvojite posebnu policu za veste

Veliki i teški komadi odjeće bolje izgledaju posloženi. Stoga izbjegavajte vješalice, jer na njima vjerojatno ionako već imate kapute ili balonere.

4. Modne dodatke i donje rublje pospremite u kutije

Nabavite nekoliko većih kutija u kojima ćete držati manje stvari kao što su kravate, torbice, marame, ali i donje rublje. Ako sve posložite u ukrasne kutije, a vidljivi ostanu samo veći komadi odjeće, vaš će ormar izgledati besprijekorno.

5. Na ormaru ili unutar njega napravite inspirativnu ploču (mood board)

I za kraj, dok ste još uvijek inspirirani savršeno posloženim ormarom, osmislite svoj mood board. Mood board ili inspirativna ploča je površina koja vam je uvijek pri ruci, a koja vas - inspirira. Ona se sastoji od raznih fotografija, materijala, uzoraka... Što god vam padne na pamet, a inspirira vas. Na nju možete postaviti svoje fotografije s omiljenim odjevnim kombinacijama ili fotografije odjeće koju tek želite kupiti. Možete postaviti uzorke koji vam se sviđaju ili kombinacije boja koja je imate u ormaru.

Foto: Daily Dream Decor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:56