BLISTAVO I ČISTO

U tri koraka do savršeno čiste i mirisne WC školjke

Vjerojatno vam čišćenje WC školjke nije najomiljeniji kućanski posao na svijetu. WC školjka djeluje kao jedno od najprljavijih mjesta u kući. No samo se sjetite kako, primjerice, više bakterija ima daska za rezanje, nego zahodska daska. WC školjku, izvana i iznutra, potrebno je temeljito očistiti barem jednom tjedno, i to dezinfekcijskim sredstvima. Prilikom čišćenja, naravno, nemojte zaboraviti staviti gumene rukavice kako biste se sačuvali od bakterija i jakih kemikalija koje se nalaze u dezinfekcijskim sredstvima za čišćenje.

U nastavku donosimo upute kako u tri koraka do čiste WC školjke.

1. Očistite školjku iznutra

Nanesite sredstvo za čišćenje na unutarnju stranu na način da se slijeva prema dole. Mjesta na kojima imate vidljve i tvrdokornije mrlje riješit ćete tako da papirnati ručnik natopite alkoholnim octom i postavite na to mjesto. Sredstvo za čišćenje i vinski ocat ostavite da djeluju dok čistite ostatak školjke, a zatim sve izribajte četkom za WC i pustite vodu nekoliko puta.

2. Očistite zahodsku dasku i poklopac

Za dasku i poklopac koristite dezinfekcijsko sredstvo ili vlažne dezinfekcijske maramice. Prvo krenite s djelovima koji su najprljaviji, a zatim ne zaboravite očistiti dio ispod daske i dio na pregibu između daske i poklopca. Dasku za čišćenje svaki dan prebrišite dezinfekcijskim maramicama.

3. Očistite vanjski dio školjke

Za vanjski dio školjke obavezno koristite univerzalno sredstvo za čišćenje i papirnati ručnik, a nikako vlažne maramice. Nanesite sredstvo za čišćenje, ostavite ga nekoliko minuta kako bi otopilo sve masnoće, a zatim temeljito prebrišite.

Dodatan savjet za mirisnu WC školjku

Pomiješajte nekoliko žlica sode bikarbone, sok od limuna i malo octa u pastu. Zatim je nanesite na unutarnji dio WC školjke i ostavite 10-ak minuta. Nakon tola ulijte jednu šalicu vinskog octa u kotlić i pustite vodu nekoliko puta. Ovaj postupak dodatno će ukloniti miris urina i učiniti da iz vaše WC školjke ide svjež miris.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:30