DIY: Uokvirite ogledalo

Učinite ogledalo najprivlačnijim elementom u kupaonici

 

Ogledalo je jedan od najvećih elemenata u kupaonici ali i onaj koji prvi ugledamo kada uđemo u prostoriju. I zato zvuči kao dobra ideja učiniti ga još vidljivijim na način da postane vizualno najprivlačniji objekt u prostoriji. Za kupaonice je uobičajeno da je namještaj u jednoj ili najviše dvije boje. Ako je uz te boje vaša kupaonica jedna od onih koje imaju ogledalo bez okvira, imamo jedan mali projekt za vas s kojim ćete osvježiti izgled ove prostorije u kojoj provodite početak i kraj dana.

Vrijeme je da probudite kreativca u sebi i isprobate neki od ovih nekoliko načina za izradu okvira ogledala u vašoj kupaonici koje vam donosimo u nastavku.

Drveni okvir

Za ovo vam je potrebna jedna obična drvena daska koju ćete trebati malo preraditi kako bi odgovarala dimenzijama vašeg ogledala. Postupak je zaista jednostavan, a detaljne upute za obradu daske pronaći ćete ovdje.

Kada ste postavili osnovni okvir oko ogledala, sljedeći korak je bojanje. Brusnim papirom izbrusite površinu kako bi se boja lakše uhvatila te kako biste ispravili eventualne neravnine, a zatim nanesite željenu boju. Predlažemo vam da se poigrate s uzorcima. Primjerice, geometrijski oblici su jednostavni za oslikati, a daju efektan izgled vašem ogledalu.

Metalni kutovi

Ako ste ipak ljubitelji minimalističkog stila, dovoljno je da svom ogledalu dodate jednobojne metalne kutove. Na taj ste način napravili decentnu, a zamjetnu promjenu u svojoj kupaonici.

Rustikalni okviri

Dašak seoske idile u prostoriji izaziva opuštajuću atmosferu. Za ovaj izgled možete iskoristiti drveni okvir koji niste obojali i metalne detalje. Osim toga, oko ogledala možete postaviti i zidne lampe jednostavnog dizajna u prirodnim bojama te biljke kako biste dodatno naglasili rustikalni stil.

Okvir u dvostrukoj ulozi

U kupaonici bilo koje veličine, mjesta nikada dosta. Stoga, ako već nemate dodatnu policu ispod vašeg ogledala, savjetujemo vam da izradite okvir koji će imati dvije funkcije – i estetsku i praktičnu.

Polica ispod ogledala

Ako imate ogledalo okruglog oblika, vjerojatno će biti pravi mali izazov oblikovati okvir po mjeri. Stoga na dno ogledala možete postaviti jednu deblju drvenu dasku koja će poslužiti kao polica, ali i kao dio okvira. Drvenu dasku kao policu možete dodati i na ogledala pravilnog oblika.

Pločice na velikom ogledalu

Postavljanjem nekoliko redova pločica na ogledalo možete postići potpuno novi izgled kupaonice. Predlažemo vam da se odlučite za pločice s uzorcima kako biste što više istaknuli ogledalo. Međutim, pripazite da je vaše ogledalo dovoljne visine kako vam pločice ne bi smetale.

Okviri sa zlatnim listićima

Kako biste postigli skupi vintage izgled, možete se poigrati zlatnim i srebrnim listićima. Inspiraciju i detaljan postupak možete pronaći na blogu Musings on monumentum.

Izvor: www.apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:34