DIY

Uradi sam najljepše vunene zvjezdice za bor!

 

U moru atraktivnih dekoracija kojima ove godine možete ukrasiti svoje božićno drvce kako biste impresionirali svoje ukućane i goste te stvorili pravu blagdansku atmosferu, oduševile su nas ove predivne zvjezdice izrađene, vjerovali ili ne, od vune!


Crna i bijela boje su s kojima ne možete pogriješiti, a uvijek se možete poigrati i s drugim blagdanskim nijansama poput crvene, zelene ili zlatne! Ovako izrađene zvjezdice imaju dodatnu vrijednost zbog svoje specifične, meke teksture, a njihov šarm leži u njihovoj jednostavnosti. Pogledajte u nastavku kako ih izraditi!

Potrebni materijali

vuna za filcanje u crnoj i bijeloj boji
spužvica
igla za filcanje
zvjezdasti oblik za izrezivanje keksa
špaga

Postupak

Stavite odabrani oblik za kekse na spužvu i napunite njegovu gornju polovicu bijelom vunom.


Iglom kontinuirano bodite po vuni kako biste popunili uglove zvjezdastog oblika i kako biste izravnali površinu.

Dodajte crnu vunu u dno zvjezdice i to tako da djelomično prelazi preko bijelog dijela i nastavite probadati vunu. Kada izravnate cijelu površinu od vune odvojite nastali ukras od spužve, vratite zvjezdasti oblik za kekse natrag na spužvicu te u njega ponovno smjestite zvjezdicu od vune. Nastavite probadati kako bi se niti dobro povezale. Obratite pozornost na rubove zvjezdice i na njenu sredinu gdje se boje spajaju. Nježno ponovno odvojite zvjezdicu od spužve i uklonite oblik za kekse.

Vratite zvjezdicu na spužvu i sada obrađujte iglom rubove kako bi vaš ukras izgledao što urednije. Budite oprezni da se ne biste uboli iglom! Oštrim škarama obrežite rub zvjezdice koju ste izradili kako biste dobili jasne i uredne rubove.



Probušite iglom rupu na vrhu zvijezde i provucite kroz nju špagu koju ćete zavezati u omču te odrezati njen višak. Ponovite postupak te objesite nastale zvjezdice na bor i po svome domu!


Izvor: Fall For DIY

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:41