Zabavan ukrasni dodatak vašem stolu

URADI SAM Preslatki podmetači za vrući čaj!

Došlo je vrijeme ispijanja beskrajnih šalica toplog mirisnog čaja i finog slatkog kakaa pa nam sve češće trebaju podmetači koji osim zaštite od topline mogu biti i zabavan ukrasni dodatak vašem stolu.

Naravno da postoji gomila lijepih opcija za kupiti, no ako vam je poseban užitak koristiti predmete koje ste sami izradili, onda je ovaj članak baš za vas! Sve što vam treba je deblja traka od tkanine, dvije veličine drvenih prstenova, drvena perlica i škare! Na primjeru koji slijedi iskorištena je siva za minimalistički i elegantni dojam, a vaš odabir boje neka bude veseo i šaren i odmah ste spremni za blagdane!

Potrebni materijali

tkanina u traci
veliki drveni prsten
manji drveni prsten
drvena perla
škare

Postupak

Počnite izradu svojih podmetača tako što ćete odrezati veliki komad tkanine u traci.

Zavežite kraj odrezane trake za veći drveni prsten i to čvrstim dvostrukim čvorom. Ostavite mali dio trake da viri od čvora, trebat će vam kasnije.

Počnite gusto omatati taj drveni prsten pazeći da se drvo ne nazire između namotaja. Uzmite manji prsten i pridržite ga u sredini prstima. Nakon svakog trećeg ili četvrtog namotaja spustite traku prema sredini i omotajte oko manjeg prstena držeći ga pritom u sredini.

To ćete učiniti tako što ćete traku navući preko prstena, provući kroz sredinu te s druge strane vratiti natrag prema većem prstenu. Potom nastavite omatati veći prsten s tri do četiri namotaja te ponovite postupak sve dok niste napravili cijeli krug.

Pokušajte održati manji prsten u samoj sredini većeg, no ako i bude pomalo neujednačeno uvijek možete popraviti povlačenjem trakice. Motajte sve dok ne dođete do početka i djelića trake koji viri.

Spojite krajeve te provucite preko drvenu perlu.

Zavežite nakon nje dvostruki čvor tako da vam s gornje strane ostane omča koja će vam služiti za vješanje vaših podmetača. Sakrijete krajeve trake u perlici i to je to!

Izvor: The Lovely Drawer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:58