SAVJETI ZA IZRADU

'Uradi sam' viseći noćni ormarić kao savršena dekoracija u domu

Pogledajte kako sami možete napraviti svoj viseći noćni ormarić, i to u samo nekoliko jednostavnih koraka

Bilo kakav viseći komad namještaja savršena je dekoracija u domu koja, ne samo da izgleda fantastično u interijeru, već i gotovo da uopće ne zauzima prostor pa je kao takva idealna i za manje stanove, odnosno spavaće sobe manjih kvadratura.

No, bez obzira na to o kojim se kvadraturama u prostoriji uopće radilo, jedno je sigurno - viseći noćni ormarić pravi je hit pri uređenju domova, a zahvaljujući ovim koracima možete ga izraditi i sami. Evo kako!

1. Za viseći noćni ormarić najbolje je koristiti kvalitetno i masivno drvo, a vi ga možete izrezati na onu veličinu koja vam odgovara. Zatim izbušite rupu u svakom od četiri ugla drva, tako da označite točku bušenja otprilike dva/tri centimetra od kuta. Veličina drveta, dakako, ovisi najviše o tome koliko mjesta imate pored kreveta. Nakon toga, na redu je bušenje označenih mjesta kako biste kasnije kroz te iste rupe mogli 'provesti' uže.

2. Nakon što ste izbušili rupe u svakom od kutova drveta, krenite na mjerenje. Naime, vrlo je bitno da točno izmjerite udaljenost između dvije točke, odnosno sada već rupe namijenjene za viseći noćni ormarić.

3. Kako biste kasnije mogli pričvrstiti noćni ormarić (pomoću zidnih kuka) na zidove vaše spavaće sobe, označite dvije točke na zidu koje stvaraju jednaku udaljenost.

4. Zatim bušilicom doslovno izbušite rupe na mjestima koje ste prethodno označili. Vrlo je važno da ne pogriješite pri bušenju jer vam u protivnome viseći ormarić neće odgovarati.

5. Za objesiti noćni ormarić na zidove spavaće sobe bit će vam potrebne i zidne kuke, a za njih je najbolje koristiti jednostavne vijke. osim što ih je najlakše postaviti, također su jeftine te jednostavne za nabaviti. Zatim ih jednostavno stavite u izbušene rupe na zidu.

6. Sljedeći korak zahtijeva konop, odnosno uže na kojem će doslovno visjeti vaš noćni ormarić. Nakon što taj isti spomenuti konop provučete kroz rupe u drvu, vrijeme je za još jedno mjerenje, ovog puta udaljenosti od zidnih kuka do mjesta na zidu gdje želite da stoji vaš noćni ormarić. Uzmite ovo mjerenje i udvostručite ga - to je, dakle, potrebna duljina užeta koja će vam trebati. za jednu stranu ormarića.

7. Izrežite drugi komad konopa jednake veličine tako da imate dvije identične dužine užeta. (Noćni ormarić na fotografijama visi tri metra ispod kuka). Zatim uzmite jedan dio užadi i jedan kraj provucite kroz prednji kut, a ispod ga zavežite čvorom kako biste ga što bolje učvrstili. Uzmite drugi kraj užeta i provucite ga kroz stražnji ugao na istoj strani drveta, a zatim i njega zavežite čvorom.

8. Preostaje vam samo još posljednji, a ujedno i završni korak. Objesite svoj noćni ormarić 'prebacivanjem' užadi preko svake kuke. Možda će biti potrebno malo podešavanje visine, odnosno nagiba ormarića kako bi stajao vodoravno. Ako će za to postojati potreba, jednostavno odvežite jedan od čvorova i povucite ga malo više i/ili niže kako biste riješili problem s visinom.

I to je to - vaš 'uradi sam' noćni ormarić spreman je za korištenje!

Izvor: Hunker.com

Foto: Caroline Burke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:34