SAVJETI SLAVNIH ASTROLOGINJA

Vjerujete li u horoskop? Uredite svoj dom prema horoskopskom znaku

Kako urediti dom u skladu sa horoskopskim znakom

Želite osvježiti svoj dom, no ne znate s čim početi? Zašto ne biste primijenili nekonvencionalni pristup uređenju i upitali zvijezde za pomoć! Mnogi vjerno čitaju horoskop i koriste se savjetima astrologa u svakodnevnom životu, a svima nam je dobro poznato da svaki horoskopski znak ima svoje karakteristike te da svaki znak privlače specifične boje, teksture i stilovi. Ako niste sigurni koji bi vam stil najbolje odgovarao te na što se morate posebno usredotočiti tijekom uređenja, a pritom se volite voditi horoskopom, imamo pravu poslasticu za vas! U nastavku pročitajte savjete slavnih astrologinja, blizanki Ophire i Tali Edut, o tome kako urediti svoj dom u skladu sa svojim horoskopskim znakom, imajući na umu da ove sestre inače djeluju pod imenom Astro Twins i svakodnevno surađuju sa slavnim osobama poput Beyoncé.

Jarac (22. prosinca - 19. siječnja)

Jarac voli tradicionalni stil uređenja koji obiluje kožom, drvenim namještajem i detaljima poput starinskog sata i sličnih obiteljskih blaga. Lovačka zelena, mornarsko plava i klasična smeđa vaše su najdraže boje, no dodajte u svoj dom svježe cvijeće ili razigrana umjetnička djela kako vaše prostorije ne bi bile pretamne. U vašem je domu dobar prostor za rad ključan, a uredite ga s bogatom kućnom knjižnicom i čvrstim radnim stolom.

Vodenjak (20. siječnja - 19. veljače)

Budući da je Vodenjak znak koji privlače sve moderne i futurističke stvari, njegov je dom uređen brojnim upečatljivim komadima jakih linija i grafičkih uzoraka, kao i modernim materijalima poput stakla i čelika. Vodenjaci možda nemaju najudobniji dom, ali je besprijekorno uređen vrhunskim umjetničkim djelima i izloženim drvenim podovima. Ukrasite svoj dom galerijom slika te se usredotočite na snažne boje poput plave, indigo, ljubičaste i boje lososa.

Ribe (19. veljače - 20. ožujka)

Ribe vrednuju samoću i dobro bi im došla tiha prostorija za meditaciju ili slušanje glazbe. Smirujuće boje mora, ali i boje poput boje jorgovana ili zelene ističu vašu sanjivu prirodu i povezuju vas s njom. Postavite u svoj prostor zen fontanu ili akvarij, a svoj prostor uredite prirodnim tkaninama. Dom je za vas mirno mjesto za sanjarenje.

Ovan (21. ožujka - 19. travnja)

Vatreni Mars vlada Ovnovima pa su upečatljive boje poput grimizne i jarke ružičaste savršene za ovaj znak. Izbjegavajte prigušene boje i razvedrite se jarkim tonovima, posebno u uredu, gdje će djelovati motivirajuće. Ovnovima treba prostorija koja je samo njihova jer imaju potrebu stalno nešto stvarati, pa tako i vi pokušajte osloboditi svoju kreativnu stranu u malom umjetničkom studiju ili sobi za jogu. Ukrasite ju inspirativnim detaljima, trofejima ili fotografijama svojih ostvarenja, kao i brojnim policama za knjige.

Bik (20. travnja - 20. svibnja)

Bik vlada materijalnim stvarima i umjetnostima, pa mu treba prostor u kojem može udobno živjeti okružen najboljim i najkvalitetnijim predmetima. Perzijski tepisi, slike, duboke kožne sofe i umjetnički uramljene fotografije dobar su odabir za uređenje doma jednog Bika. Vaš je dom prikaz vašeg razvijenog ukusa, a svoje goste zabavljate sa stilom. Usredotočite se stoga na mjesta za opuštanje u vašem dnevnom boravku te ih ukrasite bojom konjaka, smeđom te drugim neutralnim nijansama.

Blizanci (21. svibnja - 20. lipnja)

Blizanci žude za raznolikosti i često se ne mogu zadovoljiti samo jednim specifičnim stilom. Vole eklektične printove, boju i zanimljive detalje, pa nije neobično pronaći iznenađujuće palete boja poput narančaste i boje lavande ili jarke ružičaste i chartreuse žute u domu Blizanca. Ipak, pokušajte uravnotežiti svoje uređenje s nekoliko upečatljivih dekorativnih komada kako prostor ne bi bio pretjerano stimulativan. Usredotočite se na društvene zone ukojima možete stvoriti razigrani prostor za druženje.

Rak (21. lipnja - 22. srpnja)

Ovim znakom vlada Mjesec, pa bi Rakovi svoj dom trebali ukrasiti srebrnom, svijetloplavom i sjajnom bijelom bojom. Okružite se umirujućim sentimentalnim predmetima poput suvenira, obiteljskih albuma i uramljenih fotografija. Volite kuhati i jesti, pa je kuhinja savršeno mjesto za ugošćavanje u vašem domu. Veliki i rustikalni drveni stol odličan je kutak gdje možete okupiti prijatelje za zabavnu večer u kućnoj atmosferi.

Lav (23. srpnja - 22. kolovoza)

Vaš je dom dvorac s vidljivim utjecajem egzotičnih lokacija, mnoštvom prirodnog svjetla i snažnim bojama. Zlatni detalji, duboka crvena, jarka tirkizna i pješčana smeđa boja vladaju interijerima ovog kraljevskog znaka. Lavovi vole okupljati brojno društvo na formalnim večerama s finim porculanom, ali i oko kamina na ugodnim druženjima, pa se pobrinite da te zone u vašem domu budu posebno udobne. Lavovima su posebno privlačni životinjski uzorci, a svoj dom rado ukrašavaju renesansnim djelima, afričkim ceremonijalnim maskama, ali i starinskim fotografijama.

Djevica (23. kolovoza - 22. rujna)

Znak koji najviše naginje perfekcionizmu svakako je Djevica, čiji je dom čist, uredan i smirujuć. To se najbolje može vidjeti u kuhinji, koja je uvijek savršeno organizirana, a trebala bi biti uređena neutralnim bojama poput golublje sive, nježne zelene ili bijele i bez previše dekoracija. Ukrasite prostor sa svježim cvijećem, jednostavnim vazama i knjigama koje će vam poslužiti kao doza boje.

Vaga (23. rujna - 22. listopada)

Vagama vlada Venera, planet ljepote, pa ovaj horoskopski znak voli elegantan dom ispunjen predivnim predmetima. Vage su jedan od umjetnički najrazvijenijih znakova, što se može primijetiti u njihovu smislu za uravnotežene proporcije i koordinaciju, kao i često simetričan odabir dekora. Usredotočite se na glavnu kupaonicu ili garderobu i uredite ju pastelnim i drugim smirujućim bojama kako biste stvorili uravnotežen i organizirani dom za znak koji ponekad naginje kaotičnom neredu.

Škorpion (23. listopada - 21. studenog)

Postoje dvije vrste Škorpiona, oni koji vole kombinirati bijelu boju s bijelom i staviti naglasak na teksturu i oni koji uživaju u intenzivnim bojama poput grimizne, crne i narančaste. Pronađite sretnu sredinu s umirujućom spavaćom sobom u kojoj je velika pažnja posvećena detaljima, visokokvalitetnom namještaju i upečatljivim dekorativnim komadima. Kao vodeni znak, Škorpioni vole živjeti blizu vode, no ako to nije moguće, unesite taj element u svoj dom pomoću akvarija ili fontane.

Strijelac (22. studenog - 21. prosinca)

Strijelci uživaju u prirodi pa se njima preporučuje sadnja raskošnog vrta s jarkim cvijećem i mirisnim biljkama. Ako nemate za to dovoljno mjesta, unesite duh vanjskih prostora u svoj dom stvarajući unutarnji vrt, koristeći se mirisnim svijećama ili aranžirajući lijepu zdjelu s voćem. Ljubitelji putovanja, Strijelci često ukrašavaju svoj interijer suvenirima iz različitih zemalja svijeta, starinskim kovčezima i sličnim detaljima.

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:10