VODITE RAČUNA O SVEMU

Uređujete malu kupaonicu? Ovo su pravila kojih se morate držati

Dosadio vam je izgled vaše kupaonice i željni ste promjena? Ne brinite, uz samo nekoliko jednostavnih pravila svoju staromodnu i dosadnu malu kupaonicu možete pretvoriti u prostor koji oduševljava

Danas je kupaonica često prostorija u našem domu za koju izdvajamo najmanje kvadrature. Uz klasični wc, kadu ili tuš, perilicu, sušilicu i umivaonik, često su nam potrebne i komode za odlaganje higijenskih stvarčica. Sve to može zauzimati dovoljno prostora, a u interijerima manje kvadrature može doći do pretrpanosti.

Evo o čemu sve morate voditi računa ako se upravo spremate ili ste već započeli s renovacijom svoje male kupaonice.

1. Pažljivo birajte boju

Pri uređenju male kupaonice jako je važno da pažljivo birate boju zidova. Naime, jedno od najvažnijih pravila o bojama jest da tamnije boje uzrokuju da se prostor doima manjim, a svijetle boje kvadraturu čine vizualno većom. U slučaju da je vaša kupaonicu manja, obojite ju u bijelu ili pastelastu boju.

2. Ogledala su savršeni trik

Iako su ogledala prvenstveno za gledanje, ne služe samo tome. Naime, ona će vizualno povećati vašu kupaonicu zbog čega će izgledati veća nego što zapravo jest. Ako želite da učinak bude što uspješmiji, ogledalom možete prekriti jedan cijeli zid.

3. Maknite tepih s poda

Znamo da je tepih česti dodatak u kupaonicama, ali možda biste mogli razmisliti o tome da ga uklonite. Naime, što je vaš pod vidljiviji, to će prostranije kupaonica izgledati.

4. Postavite police na zidove

Police na zidovima savršeno su rješenje ako želite uštedjeti na prostoru. One mogu biti staklene ili napravljene od nekog drugog materijala. Kod odabira vodite računa o uređenju kupaonice i stilu kojem ste naklonjeni. Dobar trik za dodatni slobodan prostor jesu kutovi u kupaonicama koji često ostaju neiskorišteni. U tom slučaju možete nabaviti viseću kutnu policu.

5. Izbjegavajte gomilanje nepotrebnih stvari

Ako u kupaonici manje kvadrature držite puno različitih sitnica, ona će svejedno izgledati samo još manje. U slučaju da volite dekoracije poput slika, radije se odlučite za jednu veću nego za nekoliko manjih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:29